Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka kilpailtiin Lemillä: Kaarel Vesilind sijoittui upeasti H20-sarjassa neljänneksi

Kaarel Vesilind tuulettaa tyytyväisenä: Ensimmäinen SM-palkinto Suomen kilpailuissa.
Hiihtosuunnistuksen SM keskimatka ja viestit kisattiin 16-17.2.2019 Lemillä. Keskimatkalta Kaarel Vesilind otti upeasti plakettisijoituksen yltämällä kovassa H20-sarjassa neljänneksi. Sunnuntaina poikien viestijoukkue saavuti SM-hopeaa H20-sarjassa.

Maastoksi tarjottiin hienoa suppakangasta, jossa oli napakoita nousuja, mutta samalla huimia syöksylaskurännejä. Lauantaina suojasää antoi pehmeässä hangessa turvaa ja tarjosi mahdollisuuksia riskinottoon. Sunnuntaina kaikki oli sitten ihan jäässä ja vauhti sen mukaista. Siitä huolimatta sään ja olosuhteiden puolesta viikonloppu oli hiihtosuunnistusta parhaimmillaan upeassa kevätauringossa Saimaan rantamilla.

Sunnuntaina kilpailtiin SM-viestit: H20-sarjasta tuli hopeaa

Sunnuntain  viestissä H20 sarjan joukkue Atte Ikola, Ville Mannonen ja Kaarel Vesilind (kts. kuva linkistä) otti hienosti hopeaa tiukassa kisassa Kymin suunnistajien jälkeen. Kaarel oli viestijokkueen syömähammas kellottamalla viestin kovimman osuusajan ja nosti samalla joukkueen neljän minuutin takamatkalta mitaleille. Mitalin väri kirkastui vielä leimantarkastuksessa hopeaksi. Launtain henkilökohtaisen kilpailun neljäs sija ja samalla ensimmäinen SM kisapalkinto nosti eestiläisvhvistuksemme itseluottamusta ja se nähtiin viestin ankkuriosuudella.

Kaarel Vesilind, Ville Mannonen ja Atte Ikola SM-hopeaa
Kaarelin henkilökohtaisen plaketin lisäksi tyttöjen D20 viestijoukkue nappasi nelossijasta plaketin.  Veteraanisarjoissa Pertti Valtee ja Minna Ryyppö olivat vastaavasti myös neljänsiä henkilökohtaisessa kilpailussa, mutta koska veteraanisarjoissa plaketit on hiihtosuunnistuksessa jätetty pois, heidän osaksi jäi vanha plakettisija ilman plakettia. Pertin osalta suorituksen arvoa nostaa se, että H75 taitaa olla niitä kisan kilpailluimpia sarjoja ja hän joutui taipumaan pronssilta vain muutaman sekunin marginaalilla.
Kisakuvista löytyy komeita kevätalven urheilukuvia – alla esimerkkinä erinomainen otos Lucasta, mutta muitakin seuran edustajia voi kuvista etsiskellä