In Memoriam


 
 Rose-Marie Etholen 26.8.194524.5.2018
Seuramme aktiivinen jäsen Rose-Marie nukkui pois 24.5. pitkällisen sairauden jälkeen. Rose-Marie oli positiivinen, määrätietoinen, sisukas ja sitoutunut kaikessa mihin ryhtyi. Hän suoritti mm. ylioppilastutkinnon ja ammatillisen opettajan tutkinnon aikuisiällä työn ohessa ja toimi sitten usean vuoden ajan ammatillisen oppilaitoksen pidettynä opettajana.

Urheilevassa perheessä kasvaneena Rose-Marie oli lapsuudesta saakka harrastanut useita urheilulajeja mm. ratajuoksua.  Suunnistuksen hän aloitti vasta kypsällä  aikuisiällä 1979 miehensä Börjen kanssa. Vaikka hän aloitti suunnistuksen suhteellisen myöhään, hän kehittyi erittäin taitavaksi suunnistajaksi. Seuran edustajana hän osallistui useisiin viesteihin mm. Venlojen viestiin 32 kertaa. Rose-Marie oli myös aktiivisesti mukana seuran muussa toiminnassa mm. erilaisissa talkootehtävissä. Suunto Games-kisoissa hänen iloinen olemuksensa oli tuttu näky.
Suunnistuksesta kehittyi Rose-Marielle ja Börjelle tärkeä harrastus ja suorastaan elämäntapa. He tekivät yhdessä paljon ulkomaan suunnistus- ja vaellusmatkoja mm. Unkariin, USA:aan, Sveitsiin, Ruotsiin, Norjaan ja Portugaliin.
Vielä pitkään jatkuneen sairauden aikana Rose-Marie oli aktiivisesti mukana seuran edustajana kilpailutoiminnassa saavuttaen silloin kuten aikaisemminkin useita Suomen mestaruuksia sekä henkilökohtaisesti että viesteissä.
Vasta kahden viimeisen vuoden aikana hän joutui luopumaan rakkaasta harrastuksestaan. Silloinkin hän jaksoi pitää yllä toivoa, että voisi vielä kuntoutua ja pääsisi suunnistamaan. Kunnon ylläpitämiseksi hän teki mielellään metsäkävelyjä ystäviensä kanssa niin kauan kuin se suinkin oli mahdollista. Luonto ja metsä olivat hänelle tärkeitä ja rakkaita voimanlähteitä.
Me suunnistusystävät muistamme Rose-Marien aina positiivisen, luotettavan ja empaattisen olemuksen kisapaikoilla ja matkoillamme – kaipaamme häntä.