Viimeinen näyttökilpailu ratkaisi JWOC-paikan

Tuomas Heikkilä, Ollipekka Heikkilä ja Topi Syrjäläinen liittyvät Olli Ojanahon seuraksi Tampereella käytäviin nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin . Anton Salmenkylä edustaa kisoissa USA:ta, Otakar Hirš puolestaan Tsekkiä.

Kaikkiaan kuusi Helsingin Suunnistajien urheilijaa nähdään Tampereen JWOCissa 9.-16.7.
Nuorten päävalmentaja Antti Örn harmittelee hänen kannaltaan positiivista ongelmaa.  “Meillä oli paljon kovia nuoria tyrkyllä arvokilpailujoukkueisiin, ja jokaisella potentiaalisella urheilijalla on ollut aikaa antaa näyttöjä nyt kevään ja alkukesän aikana” (SSL). Tällä kertaa valinnat kääntyivät HS:n nuorten eduksi. Kovassa paikassa Ollipekka ja Topi osoittivat hermojen hallintaa, kun Granon näyttökisassa käytiin erittäin tiukkaa sekuntikamppailua viimeisistä kisalipuista.

Miltä nyt tuntuu? Kerrotteko hieman onnistumisesta valintapaineessa?

 
Ollipekka Heikkilä

“Lähden MM-kilpailuihin helpottuneella ja luottavaisella mielellä. Suunnistus on tänä keväänä kulkenut pääsääntöisesti erittäin hyvin, mutta fyysisessä kunnossa on ollut ryppyjä. Saimme pitkästä aikaa lihashuollon pelaamaan ja valmentajani kanssa kuitenkin kohtuullisen hyvän juoksuvireen päälle. Luotto omaan tekemiseen on nyt korkealla. Avain onnistumiseen oli perussuoritus; en lähtenyt yliyrittämään, vaan hakemaan onnistuneita juoksuja.

Topi Syrjäläinen

“Lähden kisoihin rennoin mielin tekemään hyvät suoritukset. Valmistautuminen näyttökisoihin olikin hieman poikkeuksellinen. Melkein koko viikko täyttyi pääsykokeista enkä ehtinyt hirveästi edes ajattelemaan koko kisoja – ehkä juuri se tekikin hyvää. Kisoissa luotto omaan tekemiseen ja suorituksenhallinta johtivat hyvään tulokseen”


Vas. Topi Syrjäläinen, Ollipekka Heikkilä, Tuomas Heikkilä (Kuva: Matti Heikkilä)

Entä mitä kuuluu kisojen alla Ollille, Tuomakselle ja Antonille?

Olli Ojanaho

“Tuntuu aivan mahtavalta lähteä Tampereelle Tumpin, Topin, Op:n ja Antonin kanssa! Neljä miestä JWOC-joukkueessa on kova temppu yhdeltä seuralta. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja voin jatkaa luottavaisin mielin harjoittelua vielä viimeiset viikot. Lähden kisoihin rennoin mielin tekemään hyvät suoritukset.”
 


Olli Ojanaho (Kuva: SSL)
Tuomas Heikkilä

“Tämän vuoden JWOC on ollut jo pitkään isona tavoitteena mielessä, joten todella hyvillä mielin lähden kisaamaan Tampereelle. Kunto on kova ja maastotyyppi on hyvin hallussa – on mukava lähteä tekemään parhaansa itse kisoihin.
 
Sunnuntain viimeiseen näyttökilpailuun valmistautuminen oli haastavaa lauantain heikosti menneen suorituksen jälkeen. Yritin vain painaa lauantaisen suorituksen mielestä ja lähteä taas puhtaalta pöydältä kisamaan. Perjantain onnistunut suoritus sprintissä toi kuitenkin itsevarmuutta tekemiseen. Onnistumisen takana oli loppujen lopuksi kova halu näyttää, että tekeminen metsässä sujuu sprintin ohella hyvin”

Anton Salmenkylä

“Kotikisat, vaikkakin USA:n paidassa, ovat urheilijalle aina iso juttu – niin nytkin. Siitä saa sellaisen ekstravaihteen päälle kaikkeen tekemiseen. Odotan kisoja innolla, vaikka valmistautumisessa onkin ollut ongelmia. Tammikuussa astuin nilkkani yli sählypelissä ja siitä seurasi kolmen kuukauden juoksukielto. Juoksematta oleminen oli erittäin vaikeaa henkisesti. Onneksi lääkäri antoi luvan uida, minkä avulla sain pidettyä kuntoa edes jotenkin yllä. Vielä on jalkojen totuttelemista kovaan vauhtiin, mutta hyvin pian MM-kisakunto alkaa olla valmis!”


Anton Salmenkylä (Kuva: Katie Petersen)
 
Otakar Hirš
Otakar Hirš edustaa maataan Tsekkiä Tampereen JWOCissa. Hän lähettää kuvaterveiset Brnosta, kotikaupungistaan, ja on valmistautumassa parhaillaan kauden pääkilpailuunsa.

Otakar edustuspaidassa

 

Avainsanat: