Onneksi olkoon superseitsikko!


Nuori superseitsikko nousi kuudenneksi 17.-18.6 käydyssä Joensuu-Jukolassa Enossa. Se vastasi  kisojen positiivisesta yllätyksestä, kun joukkueessa juoksi kuusi 22 -vuotiasta tai nuorempaa urheilijaa. Menestys ei ole tullut ilmaiseksi, vaan kovalla työllä. Alkukauden tiivis kilpailuruletti ja taistelu edustuspaikoista on ollut kovaa, mutta poikinut tällä kertaa hedelmää. Viron MM-kisapaikan on saanut kolme seuran urheilijaa ja nuorten MM-kilpailuissa Tampereella nähdään kaikkiaan viisi Helsingin Suunnistajien junioria.

Onnistuminen Jukolassa nojautui kolmeen tukijalkaan

 
“Suoritus oli erittäin vakaa. Millään osuudella ei tullut isompia ongelmia. Lisäksi lyhyet päiväosuudet 4 – 6 onnistuivat kaikki yläkanttiin, mikä nosti joukkueen taistelemaan sijoituksista kymmenen joukkoon. Lopuksi vielä  MM-kisoihin valmistautuvan Olli Ojanahon huima vauhti ankkuriosuuden jälkipuoliskolla naulasi huippusijoituksen kovan tason vastustajien edellä”. (Henkka Tala)

Ollin hurja loppuveto huipentui maalijuhliin

 

Olli Ojanaho kommentoi onnistumistaan maailmanmestari Olav Lundanesia vastaan. “Huomasin mahdollisuuteni saada Olav kiinni, kun sain hänet näköpiiriini. Sen jälkeen päätin panna kaiken peliin ja tällä kertaa se onnistui”.
Joukkue juoksujärjestyksessä: Topi Raitanen, Einari Heinaro, Veli Kangas, Arttu Syrjäläinen, Ollipekka Heikkilä, Tuomas Heikkilä, Olli Ojanaho

HS:llä 173 suunnistajaa Joensuu-Jukolassa

 
Kulttuurisena tapahtumana Jukola-viikonlopulla on tietenkin oma kerronnallinen kulkunsa. Se jäsentyy myös huippusuunnistustapahtumana eli sillä on vahva kilpailullinen puolensa – mutta tänäkin vuonna se tarjosi jopa 17 000 osallistujalle unohtumattomia metsäkokemuksia ja jaettua liikunnan riemua. Kisajärjestäjät loivat taas kerran onnistuneet puitteet mailman suurimmalle suunnistustapahtumalle.
Jälleen HS oli mukana suurella määrällä joukkueita. Matkaan lähti 15 miesten ja 17 naisten joukkuetta. Venlojen sijoitus oli 54. ja parannusta viime vuoteen tuli 2. sijaa. Loppuosuuksilla nähtiin hieno nousu. Joukkueessa juoksivat Annika Matilainen, Anniina Suhonen, Tiina Haarlaa ja Pihla Otsamo. Miesten ykkösjoukkeen menestys ja kuudes sija on tietysti tärkeä, mutta Jukolassa kolme joukkuetta oli sadan joukossa! Näissä kolmessa joukkueessa oli kaksi 16-sarjalaista, neljä 18-sarjalaista ja kuusi 20-sarjalaista; mediaani-ikä oli 20.
Menestyksellä on toki taustajoukkonsa. Joukkue kiittää koko seuran väkeä hienosta kannustuksesta kisayönä sekä valmennusporukka tuesta niiden monien vuosien aikana, kun talkootyötä on tätä varten tehty. Hyvä menestys on palkinto meille kaikille.
Lue lisää:

Helsingin Uutiset

YLE

Helsingin Sanomat

 


Avainsanat: