Lauri Syrjäläinen nuorten EM-kilpailuihin

EM-kisat Slovakiassa

Nuorten suunnistuksen EM-kilpailut ovat ovella. Ne pidetään 29.06. – 02.07.2017 Slovakiassa ja Helsingin Suunnistajien Lauri Syrjäläinen on valmis pakkaamaan laukkunsa. Kisamatkoina ovat pitkä matka ja sprintti. Arvokisat ovat Laurin ensimmäiset ja niihin on tähdätty. Nyt tuntuu hyvältä. “Näitä kisoja on odotettu!”

Syksyllä Helsinkiin ja Märskyyn

16-vuotias Lauri asuu vielä Mikkelissä vanhempiensa luona. Syksyllä on edessä muutto Helsinkiin, sillä tuolloin alkavat opinnot Mäkelänrinteen Urheilulukiossa. Pääkaupunkiseudulla toimii myös urheiluakatemia (Urhea), jossa suunnistusvalmennuksen tavoitteena on auttaa urheilijoita kohti kansainvälistä huippua. “Märskyn ja Akatemian harjoitukset ovat integroituja, joten Lauri tulee harjoittelemaan 6 kertaa viikossa Märskyn/akatemian treeneissä”, kertoo nuorten olympiavalmentaja Antti Örn.
Helsingin Suunnistajia Lauri on edustanut jo kolmisen vuotta kuuluen nuorten valmennusryhmään. Harjoitteluun hän on saanut tukea myös Anttolan Urheilijoista, mutta on käynyt ahkerasti Helsingin Suunnistajien leireillä. Seuran  valmennusryhmiin kuuluvat lisäksi jo Helsinkiin kotiutuneet Laurin veljet, joista Arttu juoksi Joensuu-Jukolassa “superseitsikossa” kuudenneksi ja Topi on valmistautumassa nuorten MM-kilpailuihin, jotka käydään Tampereella 9.-16.7.
Nuorten EM-kilpailut: EYOC2017
Nuorten MM-kilpailut: JWOC2017

Avainsanat: