Uusi sukupolvi MM-kisoihin – mukana Eikka Heinaro, Olli Ojanaho ja Topi Raitanen

Tätä odotti moni HS:läinen jännityksellä – nuoruutta pursuavasta joukkueesta kolme urheilijaa nousi MM-kisoihin Viroon ja he ovat osa Suomen miesten joukkueen ‘sukupolvenvaihdosta’.


 
Onneksi olkoon! Seuraavaksi saatte kertoa, miltä nyt tuntuu?
 

Topi – sprinttiviesti 2.7
Kiitokset! Hyvältähän se tuntuu, koska MM-sprinttiviesti on ollut yksi kauden pääkilpailuista. On todella hienoa lähteä reissuun Ollin ja Eikan kanssa. HS on todenteolla nousemassa Suomen huippuseurojen joukkoon.
 
Kisoja ennen juoksen muutamia ratakilpailuja ja aion sitä kautta hakea parasta mahdollista virettä MM-kisoihin. En pääse viron MM-leirille, koska kisailen Raaseporissa 4.6. Ohjelmassa on 3000m esteet.
 
Sprinttitreenejä tulee tehtyä sekä ennen Jukolaa muutama yötreeni. Suunnistukseen tulee saada riittävä itseluottamus.


Kuva: Suomen Suunnistusliitto
 

Eikka – pitkämatka 4.7
Tuntuu tottakai mahtavalta. MM-paikka on ollut haave ja tavoite junnusta asti, ja nyt se vihdoin toteutuu. On upeaa päästä mittaamaan omia kykyjään maailman huippujen kanssa. Matkaa huipulle on vielä paljon, mutta on tämä selvä askel eteenpäin.
 
Pitkän matkan MM-startti on 4.7. Seuraavan reilun kuukauden aikana on tarkoitus kilpailla vähän ja harjoitella paljon. Lauantaina lähdemme maajoukkueen kanssa vajaan viikon mittaiselle leirille Viroon. Siellä tarkoituksena on tehdä muutama täsmätreeni ja käydä katsomassa, miltä maastot näyttävät nyt, kun puihin on tullut lehdet. Sen jälkeen pääpaino tulee olemaan MM-kisoihin asti pitkälle matkalle tähtäävässä harjoittelussa.
 
Väliin mahtuu kuitenkin toinen kauden päätavoite eli Jukola. Joukkueemme tulee olemaan erittäin iskukykyinen ja Tiomilasta jäi sen verran hampaankoloon, että HS tullaan varmasti näkemään korkealla tuloslistalla.

 

Kuva: Pirjo Valjanen
 

Olli  – keskimatka 6.7
Onhan se aika jännä tilanne, että aikuisten ja nuorten MM-startit ovat noin lähekkäin ja aivan erityyppisissä maastoissa. Uskon kuitenkin, että saan Tampereella suunnistuksen sujumaan, vaikka tulen suoraan Virosta.
 
Fyysisesti yksi keskimatkan rykäisy ei paljoa paina, vaan toimii toisaalta hyvänä aukaisuna neljä päivää ennen nuorten kisoja. Matkustusta tulee jonkin verran ja onhan se vähän erilaista olla toisessa maassa vs kotona valmistautumassa – mutta onneksi Viro on aika lähellä.
 
Henkisesti voi olla hyväkin, että on kahdet kisat lähekkäin. Niin ei tule liikaa mietittyä pelkästään yksiä kisoja, vaan voin lähteä nauttimaan kaksista maailmanmestaruuskilpailuista.

 

Kuva: Pirjo Valjanen
 
 
 
 

Avainsanat: