Ollilta vahva suoritus maailmancupin keskimatkalla


Kuva: Matias Salonen

“Ruotsalaiset näyttivät olevansa kovassa kunnossa, sillä keskimatkan 10-kärjestä löytyy seitsemän ruotsalaista. Ruotsalaisten ylivaltaa rikkoo toiseksi suunnistanut norjalainen Olav Lundanens, sijalle neljä juossut Sveitsin Matthias Kyburz ja kuutos sijalta löytyvä norjalainen Eskil Kinnenberg. Pronssia kilpailussa otti ruotsin William Lind.” (SSL)

24.-28.5. | Suunnistuksen MC, Turku/Lohja
SSL:n sivuilla päävalmentaja kehui sua, Olli, vuolaasti tyyliin ‘järkyttävän hyvä kilpailu’. Sijoitus oli tänään 15.  ja eroa voittajaan, Ruotsin Martin Regborniin tuli 1.33. Miten itse kommentoisit kisasuoritusta ja kisan loppuosan reitinvalintaa, jolla kiertoreitti saattoi ratkaista voitonkin?

  • Juoksu kulki tänään tosi hyvin, mutta parilla välillä tuli yhteensä yli minuutti tappiota ja lisäksi useampia pieniä virheitä. Olen tyytyväinen varsinkin vauhtiini. Lopunkin tulin ihan voittajan vauhtia juuri sen tievälinkin, jolla otin saman valinnan kuin Regborn.

Miltä tuntui saada tuntumaa maailman kärkivauhtiin, kun kaikki parhaat taisivat olla kisassa mukana?

  • Tuntui oikeastaan yllättävältä huomata, että vauhti olisi tänään riittänyt jopa voittoon, mutta virheet lasketaan tietenkin.

Huomenna maailmancup jatkuu pitkän matkan kisalla. Millä miettein huomiseen starttiin?

  • Huomisesta tulee varmasti raskas kilpailu, pitkä rata ja paljon nousua. Lähden taistelemaan, mutta realistisesti sanottuna voi hyvin olla, että seinä tulee jossain vaiheessa vastaan, kun yrittää vastata isojen pyssyjen vauhtiin noin pitkässä ja raskaassa kisassa.

Myös huomisen pitkälle matkalle valmistautuva Eikka Heinaro joutui tänään taipumaan Regbornille hieman reilu 4 neljä minuuttia.

  • Vähän halju fiilis jäi kisasta. Sinänsä suoritus oli ihan kohtalainen, mutta tänään ei löytynyt sitä iskua, mitä esimerkiksi viime viikonloppuna.


Kuva: Matias Salonen
 
 

Avainsanat: