Suutarilan koulun 4A- luokan opettaja Mervi Dahlström on ihmeissään

Suutarilan koulun opettaja Mervi Dahlstöm ihasteli lasten upeaa liikettä. Kuva: Annamari Vierikko Suutarilan ala-aste

 
”Näin yksinkertainen toteutus ja niin mainio lopputulos. Nekin oppilaat, jotka eivät kovin innostu tavallisista liikuntatunneista, kirmaavat täysillä muiden mukana.  Mietitytti etukäteen, miten saliin sisälle voidaan järjestää suunnistus, mutta kaikki toimii eriinomaisesti.  Liikettä, onnistumisen elämyksiä, tilan hahmottamista, kartan suunnastamista, puhumattakaan emit-kortista, jonka käyttäminen oli monesta tunnin huippukohta”.
Suutarilan koulun rehtori Kari Töyrylä lisää vielä: ”Uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan yhteistyötä koulun ulkopuolisten sidosryhmien kanssa. Tämä on juuri sitä. Ja kun sen tekevät seniorit, sillä on suuri lisämerkityksensä (Todellakin, herrojen keski-ikä on 75 v.). Olette upean tuotteen kehittäneet.”
ps. Kv. Suunnistusliitto (IOF) julkaisi muutama päivä sitten aikeen labyrinttisuunnistuksesta sprintin MM-kisojen lajina (Kestavyysurheilu.fi). Niin sitä pitää peesata (vai onko kyse valeuutisesta, kun ei vielä ole aprilli?). Siitä vaan aikuisetkin mukaan! (ovat tosin seuran puitteissa olleetkin Myllyssä koko ajan)
Mutta kyllä kuuden vuoden, 15.000 lapsen ja 1000 aikuisen 70.000 suorituksen labyrinttisuunnistuttajana voi sanoa, että se on loistavasti innostavaa liikuntaa, mutta ei aikaihmisten suunnistuksen MM-kilpaa vaan lasten leikkiä” !!!
Kvartetti tekee hommaansa palautteiden  motivoimana ruokapalkalla. Yhteinen vahva näkemys on: ”Kouluruoka on hyvää. Ihme, ettei se kaikille kelpaa.”
 
Reimo Uljas