Riccardo Scalet liittyy HS:n vahvuuteen – Benvenuto nel Team!


Italian maajoukkuetta edustava Riccardo Scalet liittyy Helsingin Suunnistajien kokoonpanoon. Paras meriitti juniorivuosilta on nuorten MM-hopea 2014, keskimatkalta. Hänet tunnetaan kovana sprinttisuunnistajana.
 
Miten tiesi johti Helsinkiin?
– Veljeni Tommaso, joka on juossut HS:ssä joitakin vuosia, on viihtynyt erinomaisesti. Vieraillessani Helsingissä viime syksynä sain osallistua seuran kaikkiin aktiviteetteihin ja harjoituksiin, mistä todella nautin. Siten Helsingin Suunnistajat tuntui selvältä valinnalta!
Tunnetkin jo monia seuramme jäseniä?
– Hmm .. Enpä voi sanoa ihan noin, nimittäin jos muistan oikein, HS:llä on Jukolassa vuosittain noin viisitoista joukkuetta suunnistajia. Niinpä luulen, että kestää jonkin aikaa tutustua kaikkiin! Mutta olen tavannut paljon ihmisiä harjoituksissa ja joukkuehenki tuntuu olevan erinomainen!
Mikä on päätavoitteesi ensi kaudella?
– Kaudella 2017 juoksen ensimmäistä vuotta miesten pääsarjassa, joten tavoitteeni on hankkia kokemusta ja tietenkin onnistua MM -kisoissa. Tärkeimpänä tapahtumana itseni kannalta pidän WOC-viikkoa Tartossa kesä-heinäkuun vaihteessa (https://www.woc2017.ee/).
Missä vietät pääosin ensi kautesi?
Olen nyt kotona Italiassa. Pyrin talvella leireilemään Etelä-Euroopassa ja hiomaan suunnistustekniikkaani, vältellen lunta ja vaikeita olosuhteita, juoksuharjoittelua ajatellen. Myöhemmin, kun sääolosuhteet paranevat, muutan todennäköisesti takaisin Helsinkiin.

Avainsanat: