Topin terveisiä EM-maastojuoksuista


(Kuva: Janne Ukonmaanaho)
Nopealla, nurmipohjaisella radalla ei tällä kertaa nähty Topi Raitasta juoksemassa suunnistuksen MM-sprinttiä tai verryttelemässä estejuoksufinaalia varten. Chian kaupungissa Sardiniassa taisteltiin sen sijaan maastojuoksun EM-mitaleista.
“Topi Raitanen sijoittui 22-vuotiaiden sarjan reilun kahdeksan kilometrin kilpailussa 28:nneksi ajalla 23.49. Kilpailun voitti belgialainen Isaac Kimeli, 22, joka oli vuosi sitten Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisojen 5000 metrillä toinen ja tänä vuonna Amsterdamin EM-kisojen 1500 metrillä yhdeksäs. Kimelin aika oli 22.48 (yleisurheilu.fi). ”
Tuntumaa kansainväliseen kärkeen 
– Lähtökohdat huomioon ottaen tuo oli erinomainen juoksu minulta. Taustalla on kesän pitkä loukkaantuminen sekä syksyn raskas sotilaskoulutusjakso. Sijoitukseen en ole tyytyväinen, mutta tämä antoi hyvän tilannekatsauksen ennen talven harjoituskautta. Halu kehittyä on kova ja tästä työ jatkuu askel kerrallaan.
– Suunnistuksen ja suomalaisen kestävyysjuoksun näkökulmasta pitää uskaltaa kilpailla enemmän. Pitää hakea niitä kilpailuja, joissa haluaa pärjätä. Täällä on piirikunnalliset ja kansalliset sarjat; jos halu on kansainvälisissä kilpailuissa, niitä pitää myös kiertää.
Seuraavaksi on paluu Urheilukoulun arkeen: “Nyt keskitytään vähän aikaa myös sotilaskoulutukseen ja hoidetaan se kunnialla.” (yleisurheilu.fi)
https://www.helsinginuutiset.fi/blogi/464569-urheilukoulun-maajoukkueurheilijalta-onnistunut-kenraaliharjoitus
https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/oma-vauhti-pieni-yllatys-raitaselle-em-maastoissa