Huippusprinttien sarja Helsingissä 2017

Helsingin Suunnistajat järjestää suunnistuksen SM-sprintin 17.9.2017 Helsingissä. Tavoitteenamme on järjestää mieleenpainuva ja vaativa SM-kilpailu, todellinen kaupunkisprintti ensimmäistä kertaa pääkaupungissa. Helsingissä ei ole järjestetty suunnistuksen SM-kisoja yli 80 vuoteen.
HS järjestää kevään ja kesän 2017 aikana myös kaikille avoimia SM-sprintin esitapahtumia. Nämä 6 vaativaankin makuun sopivaa sprinttiä pidetään kaupunkialueella uusilla sprinttikartoilla. Päivämäärät ja paikat ilmoitetaan myöhemmin Helsingin Suunnistajien verkkosivuilla.
Tähän tapahtumakokonaisuuteen on varattu yhteensä seitsemän maastoaluetta. Osaa käytetään esitapahtumiin, osaa itse SM-sprinttiin ja osa pidetään reservialueina maankäytöllisten tai liikenteellisten ongelmatilanteiden varalle. Lupa- ja omistuskysymysten takia kilpailuun soveltuvien vara-alueiden tarve on Helsingissä poikkeuksellisen suuri. HS toivoo kaikilta pääkaupunkiseudulla toimivilta suunnistajilta yhteistyötä varattuihin maastoihin liittyvien käyttörajoitusten noudattamisessa. Siten takaamme SM-kisoihin kaikille reilun kilpailun mahdollisimman hienossa sprinttimaastossa.

Varatut alueet ovat (tarkemmin ks. kartta)

  • Länsiväylän eteläpuolinen Lauttasaari
  • Ruoholahti – Jätkäsaari – Länsisatama
  • Sörnäinen
  • Laakso – Ruskeasuo – Kivihaka
  • Munkkiniemi – Munkkivuori – Pajamäki
  • Kaarela – Kannelmäki
  • Pohjois-Haaga – osa Etelä-Haagaa

Tarkemmat harjoituskieltoalueet selviävät karttarekisteri.fi– sivustolta.
Näille alueille on siis 6.11.2016 alkaen julistettu kilpailu- ja harjoittelukielto. Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjen mukaisesti (§ 18.131) suunnistusharjoittelu kartan kanssa on edellä mainituilla alueilla tästä eteenpäin kielletty. Muu liikkuminen kuin kartan kanssa tehtävä suunnistusharjoittelu on sallittua.
SM-sprinttiin valikoituva kilpailualue julkaistaan kesällä 2017. Sillä alueella tulee olemaan 3.9.2017 alkaen (§ 18.132) täysi kilpailu- ja harjoittelukielto, eli kaikki liikkuminen kilpailu- ja harjoittelukieltoalueella on kiellettyä SM-kilpailuihin osallistuvilta suunnistajilta.
Maastojen käyttörajoituksia puretaan sitä mukaa kun niitä maaliskuusta 2017 alkaen käytetään esitapahtumiin.
Lisätietoja asiasta antaa SM-sprintin karttaryhmän vetäjä Hannu Lammi hannu.lammi@helsinginsuunnistajat.fi