Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajiin

Nuorten maajoukkuesuunnistaja Olli Ojanaho edustaa ensi vuodesta alkaen Helsingin Suunnistajia. Suomen viime vuosien menestynein juniorisuunnistaja muuttaa ensi keväänä pääkaupunkiseudulle, joten seuranvaihto osuu luontevasti muuton kanssa samaan aikaan.

style="width:78px;height:67px;"

Kuva Helsingin Suunnistajat / Henrik Tala


Ounasvaaran Hiihtoseuraa koko uransa edustanut Olli tavoittelee ensi kaudella menestystä Nuorten MM-kisoissa Tampereella ja aikuisten maajoukkueessa sekä HS:n viestijoukkueissa kärkisijoja myös Jukolan viestissä ja Tiomilassa.
Ollin vakuuttavimpana suorituksena muistetaan vuoden 2015 nuorten MM-kisat Norjassa, jossa hän otti kultamitalin pitkällä matkalla, keskimatkalla ja viestissä. Nuorten MM- ja EM-kisoista hänellä on tähän mennessä yhteensä yhdeksän kultamitalia ja viisi muuta mitalia. Viime vuonna hän juoksi myös aikuisten maajoukkueessa toukokuisissa EM-kisoissa.
Olli, millainen tausta tällä askeleella on?

Aloitan armeijan ensi syksynä Santahaminan urheilukoulussa, ja asiaa pitemmän aikaa pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että muutto Rovaniemeltä Helsinkiin olisi oikea ratkaisu. Näin matkustusta tulee mahdollisimman vähän, ja muutenkin Helsinki tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tarkoitus on muuttaa etelään jo keväällä lukion ollessa osaltani ohi viimeisten ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Päätöksen myötä tuntui luontevalta liittyä HS:ään, sillä kasassa on nuori ja nälkäinen porukka, jossa on paljon hyviä kavereita.
Mitä odotat ensi kaudelta, toisaalta henkilökohtaisella puolella, toisaalta isoissa viestikisoissa?
Odotan alkavaa harjoitustalvea ja ensi kautta innolla. Tärkeimpänä tavoitteena on kehittää sekä fyysisiä että taidollisia ominaisuuksia kohti aikuisten arvokilpailuissa menestymiseen vaadittavaa tasoa, sillä siellä ovat suurimmat haaveeni. Viimeisestä juniorivuodestani tulee mielenkiintoinen, sillä nuorten MM-kisat järjestetään Tampereella, ja myös maailmancupia juostaan keväällä Suomessa. Niissä olisi hienoa olla mukana hyvässä iskussa!
Suurviestit tulevat olemaan ensi kauden tärkeimpien kisojen joukossa. On hienoa päästä taistelemaan jätkien kanssa hyvistä sijoituksista. Toivon, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.
Ollin valmentaja ja isä Mikko Ojanaho, miten tähän ratkaisuun päädyttiin?
Lukio-opinnot Rovaniemellä Ounasvaaran Urheilulukiossa pitivät Ollin luontevasti kasvattajaseurassaan Ounasvaaran Hiihtoseurassa. OH-ajasta mukaan jäi paljon hyviä muistoja niin henkilökohtaisen menestyksen kuin seuran nuorisoviestimenestyksenkin johdosta. Helsinkiin muuton yhteydessä perinteitä ja uutta tulemista tulvillaan oleva seura tuntui luontevalta vaihtoehdolta turvata edellytyksiä kehittyä suunnistajana ryhmässä, jossa on paljon erinomaisia nuoria suunnistajia yrittämässä maailman huipulle niin henkilökohtaisesti kuin seuraviesteissäkin.

Avainsanat: