Topi MM-sprinttiviestissä sunnuntaina

null

Topi tulossa kärjessä vaihtoon kevään EM-kisojen sprinttiviestin toiselta osuudelta. Kuva Paula Lehtomäki / Suomen Suunnistusliitto


Ensi sunnuntaina päästään 27 vuoden tauon jälkeen seuraamaan HS:n edustajan suoritusta suunnistuksen MM-kisoissa, kun Topi Raitanen juoksee Suomen sprinttiviestijoukkueessa. Topin kausi on ollut tähän asti kaksijakoinen. Talvi ja kevät menivät loistavasti, ja kisoista ehti tulla erinomaisia tuloksia. Toukokuusta alkoi lähes reiden rasitusvammasta johtunut kolme kuukautta kestänyt vaikea kausi, jonka aikana harjoittelu oli lähes pelkästään korvaavaa. Nuorten MM-kisat Topi juoksi toipilaana, kaukana täydestä kisavireestä.
Kisaa voi seurata livenä sunnuntaina klo 17:45  alkaen Yle Areenasta sekä myös  IOF:n livecenteristä (maksullinen). Lisäksi siitä tulee jälkilähetys TV 2:sta klo 22:45.
Mikä on nyt terveystilanne pitkän vammajakson jälkeen? Pystytkö juoksemaan ongelmitta?
Terveystilanne on hyvä, sillä sain luvan juoksuharjoitteluun jo 2. elokuuta. Siitä asti olen pystynyt tekemään kaksi normaalia juoksutreeniä / viikko ja 2-3 treeniä/ viikko alter-g matolla. Eli kovat harjoitukset olen tehnyt suunnistaen ja suurimman osan kevyistä vesijuosten tai pyörällä.
Entä kuntotilanne ja kisavire?
Kuntotilanne on hyvä. Ei erinomainen, mutta hyvä. Sprinttiviesti saa mut aina syttymään, joten kisavireen kanssa ei tule olemaan ongelmia.
Kisastarttinasi on sprinttiviesti. Minkälaista kisaa odotat? Tiedätkö jo osuutesi?
En tiedä vielä osuuttani, mutta uskon juoksevani toista osuutta. Siihen taktiikka muodostuu lähtöpaikan kautta. Olen valmis tekemään omaa työtä, mutta toki porukassa pystytään pitämään kovempaa vauhtia.
Edellisen edustaja HS:stä miesten MM-joukkueessa (vuonna 1989) oli hänkin juniori, ja olette Matti Karvosen kanssa itse asiassa ainoat juniorit Suomen miesten joukkueen historiassa. Kisat olivat silloinkin Ruotsissa, mutta siitä on jo aikaa. Miten itse katselet uraasi pidemmällä tähtäimellä tästä eteenpäin?
Teen joka päivä parhaani, jotta pystyn kehittymään urheilijana. Satunnaiset vammat kuuluvat urheilijan elämään, koska muuten et ole koskaan löytänyt omia rajojasi. Mestarit ei treenaa 75-prosenttisesti vain pysyäkseen ehjänä. Silti pitää muistaa säilyttää maltti harjoittelussa, vaikka menohaluja olisi. Tämä on pitkäjänteistä työtä.
Topille tsemppiä ja rentoa kisafiilistä Strömstadiin!