Topilta huippujuoksu EM-sprinttiviestissä

Nuoret urheilijat ovat nyt nousseet esiin niin suunnistuksessa kuin jääkiekossakin. Kestävyysurheilu -lehdessä Topin kova suoritus EM-sprinttiviestissä noteerattiin tähän tapaan:
”Toisella osuudella Suomen viestiä vei vielä juniori-ikäinen Topi Raitanen, joka teki huippujuoksun tuoden sinivalkoiset kärjessä vaihtoon.”
Valmentaja Antti Örnin mukaan Topin suoritus oli juuri sellainen, johon hän pystyy. Suoritus kovassa paikassa oli kokonaisuudessaan erinomainen ja meni täysin suunnitelmien mukaisesti.
“Asetelma lähdössä takaa-ajajana sopii kuin nenä päähän eikä itseluottamusta puutu – kuvia ei kumarrella. Osuuden loppu on aina Topin bravuuri. Tällä hetkellä ei taida löytyä suunnistajaa, joka pystyy viimeisellä puolella kilometrillä Topille kampoihin laittamaan.”
Nuorten MM-kilpailut kauden päätavoitteena
Aikuisten MC-kisat ja EM-kilpailut ovat olleet matkalla kohti päätavoitetta mukavaa ekstraa. Niistä on kertynyt kokemusta kovista kansainvälisistä kilpailuista. Toisaalta menestyminen ja erityisesti kovat juoksut, kuten nyt EM-sprinttiviestissä, toimivat oivana näyttönä valitsijoille aikuisten MM-kilpailuja ajatellen. Vaikka aikuisten kilpailuja ei ennen kautta päätavoitteeksi määriteltykään, olisivat ne valmentajan mukaan hieno mahdollisuus sekä tällä kaudella että myös tulevaisuuden kannalta.
“Toisena päätavoitteena Topin kanssa asetimme pääsemisen yleisurheilun EM-kilpailuihin Amsterdamiin. Tämän tavoitteen osalta tärkeimmät hetket ovat käsillä tulevilla viikoilla tulosrajan juoksemisen näkökulmasta. Näyttää siltä. että ainakin tulevan viikon kilpailu Belgiassa jää tällä erää väliin pienen jalkavamman vuoksi.”
 
Suunnistuksen EM-kisat, Tšekki, Sprinttiviestin tulokset (Lähde: SSL)
1) RUS 1.03.01 (Natalia Vinogradova, Gleb Tihonov, Andrei Hramov, Galina Vinogradova), 2) DEN 1.03.15 (Cecilie Klysner, Tue Lassen Sören Bobach, Maja Alm), 3) SUI 1.03.28 (Judith Wyder, Matthias Kyburz, Martin Hubmann, Rahel Friederich), 4) FIN 1.04.15 (Merja Rantanen, Topi Raitanen, Aleksi Niemi, Venla Harju), 5) CZE 1.04.45, 6) FRA 1.05.28.
Juttu Topista Helsingin Uutisissa