Ratamestarin vinkit Iltarastit 30.5. Solvalla

Suo Käkilammen itäpuolella / R. Lampinen 13.2.2016Solvallassa on etsittävänä yhteensä 42 eri rastia yhdeksällä eri radalla. Kävin valitsemassa ja merkitsemässä rastien paikat parina helmikuisena viikonloppuna, talven lumisimpina päivinä. Nuuksiokin voi talvella näyttää lähes Lapilta.
Puolet rasteista on Nuuksion kansallispuistossa ja muut pääosin Karjakaivon ulkoilualueella. Lyhimmän radan (1,5 km) kaikki viisi rastia ja melkein kaikki 3 km radan 8 rastia näkyvät lähimmältä ulkoilutieltä tai polulta. Näilläkin radoilla on kuitenkin jonkin verran reitinvalintavaihtoehtoja.
Pidemmät radat ovat melkoisen runsasrastisia ja rastivälit suhteellisen lyhyitä – tällä olen halunnut päästää tai pakottaa suunnistajat pois poluilta, joita etenkin Solvallan kartan länsiosissa on ainakinratamestarin mielestä enemmän kuin tarpeeksi. 5 km radalla käväistään Orajärven länsirannalla asti ja sitä pidemmillä radoilla suunnataan Orajärven ja Urjan väliselle poluttomaan ja muita ratoja erämaisempaan maastoon. Pisimmällä 11,8 km radalla leimataan 29 rastilla.
Lisää noiden talviretkieni kuvia löytyy täältä kuva-arkistosta.
Olen laatinut myös 3, 5 ja 7 km kuntosuunnistusradat Suunto Games -kilpailun yhteyteen la 11.6. ja su 12.6 Solvallan kartan pohjoispuoliseen maastoon Nuuksion kansallispuiston alueelle. Kannattaa tulla, mikäli haluatte päästä suunnistamaan vielä paljon erämaisemmassa maastossa ainutkertaisessa kilpailukeskuksessa!
Kiperää vaan ei vaivalloista suunnistusta,
Raino Lampinen
Ratamestari

Avainsanat: