Jukolatiimi kiertää ahkerasti kuntorasteja ennen Lappee-Jukolaa

by: Jyrki Kiviniitty

Tämän vuoden Lappee-Jukolaan tähtäävä hyväntekeväisyysjoukkue muodostuu kotimaisista muusikoista. Tavoitimme heistä Sakari Pesolan ja Jussi Chydeniuksen sekä suunnistusohjaajan roolissa mukana olleen Sporzz’in Anna Ojapalon Solvallan iltarastien maalialueelta, jossa käynnissä oli vilkas suorituksen analysointi.

Kolmikko oli silminnähden tyytyväinen harjoitukseen ja kesäinen sääkin suosi. Sakari on kokenut suunnistaja, joka myös kilpailee ikäsarjoissa. Hänelle Nuuksion maastot eivät tuottaneet yllätyksiä. Jussin suunnistusharjoittelu on alkanut Jukolatiimin myötä ja Nuuksio tarjosi hyvää oppia korkeuskäyrien ja karttamerkkien lukemisesta Annan ohjauksessa. Kaikki kolme olivat hyväkuntoisia ja hyväntuulisia treenin jälkeen, joten fyysinen kunto tuntuu riittävän Jukolaan.

Kuvassa vasemmalta Sakari Pesola, Anna Ojapalo (Sporzz) ja Jussi Chydenius

Jukolatiimin lähiaikojen kuviot ovat selvät: sunnistusharjoittelua eri muodoissa. Sakari kertoi lisäksi osallistuvansa helatorstaina Prismarasteille ja Jussin ohjelmassa on ensi viikon kuntorastit. Lisäksi Jukolatiimillä on tulossa yhteinen leiriviikonloppu Kisakalliossa toukokuun aikana. Leirillä saattaa olla jo mukana avoimella hakemuksella etsitty toistaiseksi vielä puuttuva Jukolan seitsemäs veljes tai sisko.

Kuntorasteja astetta kilpailumuotoisena harjoitusmahdollisuutena esille nousi myös firmajoukkueiden ulkopuolisille kuntoilijoille avoimet Firmaliigan tapahtumat, joita on tulossa kolme toukokuussa (ti 10.5. Salmin ulkoilualue, ti 17.5. Kattilajärvi ja ti 24.5. Luukin ulkoilumaja).
Tervetuloa Jukolatiimi sinnekin mukaan, mikäli aikataulut antavat myöden.

Jukolatiimin hyväntekeväisyyskohteena on Sydänlapset- ja aikuiset ry:n toiminta. Kertyvät varat käytetään synnynnäisesti sydänvikaisten lasten, nuorten ja heidän läheistensä kuntoutukseen. Joukkueen valmistautumista voi seurata somekanavilla ja nettisivuilla https://jukolatiimi.com.