Iltarastit 2.5. Solvalla, vinkkejä ratavalintaan Nuuksiossa

Solvallassa on käytössä yksi Iltarastien kauden uutuuksista: kaksi erillistä lähtöpaikkaa. Ratamestari Milla Mattila opastaa sopivan radan valintaan.
 
Kahdella lähtöpaikalla ratoja saatiin ohjattua alusta hieman eri suuntiin ja toisaalta jaettua ihmismassaa useampaan paikkaan. Lähdöstä 1 alkavat radat 1,5, 3 ja 4. Lähdöstä 2 alkavat radat 4V, 5, 6, 7 ja 9. Lähtöön 2 kuljetaan lähdön 1 kautta.
Ratasuunnittelun haasteena oli kiellettyjen alueiden kiertäminen siten, että tarjolla on vaihtelevia rataprofiileja, mutta ettei houkutusta kielletylle alueelle menoon ole. Tässä on kuitenkin onnistuttu hyvin. Toisaalta Nuuksiossa on usein haasteena lyhimpien ratojen suunnittelu, jotta radoista ei tule liian vaikeita.
Lyhimmät radat eli 1,5 ja 3km tukeutuvat kuitenkin lähialueella kiertävään ulkoilutiehen ja melko selkeisiin polkuihin, joten ratojen helppousasteen pitäisi olla sopiva. 4km-rata on jo selvästi edellisiä haastavampi, mutta rastin tuntumaan pääsee edelleen usein polkua pitkin.
Lisäksi tarjolla on rata 4V, joka on suoraan lyhennetty 6km radasta ja näin ollen tarjoaa pitkien ratojen tavoin vaativaa suunnistusta. Jos olet tottunut juoksemaan aina Iltarastien 5km radan, voit haastaa nyt itsesi lyhyemmällä mutta tarkkuutta vaativalla radalla.
Radoista on pyritty tekemään melko runsasrastisia, jotta tarjolla olisi löytämisen iloa koko rahan edestä. Etenkin lähialueella rasteja on tiheässä, joten kannattaakin olla tarkkana siitä, mille rastille onkaan matkalla.
Onnea matkaan!
Milla Mattila
Ratamestari

Avainsanat: