Pirkkolassa runsaasti osanottajia – mutta pitkät jonot

Pirkkolassa Iltarasti-kautta oli aloittamassa liki 500 suunnistajaa. Karttamyynnissä ruuhka-aikaan ilmennyt jono aiheutti mutinaa ja kritiikkiäkin, mutta hyvän kevätsään ansiosta pääosin hillitysti.
HS:n iltarastijaoston puheenjohtaja Henrik Tala, onko varauduttava samanlaiseen jonotukseen myös ensi maanantaina Herttoniemessä?
Ei. Ei tarvitse varautua. Sen voin taata jo nyt.
Mistä jonot johtuivat?
Uudessa tulosjärjestelmässä osanottajan tiedot kirjataan kartanmyynnissä, joten on luonnollista, että se kohta on alttein ruuhkautumiselle. Mitä enemmän saadaan etukäteisiä kirjaamisia eli rekisteröitymisiä Iltarastit Express -kaistalle, sitä nopeammin kirjautuminen menee. Nyt emme onnistuneet levittämään sanaa Express-kaistan eduista tarpeeksi laajalle, joten jouduimme kirjaamaan enemmistön osanottajista käsin, mikä vai aikansa ja kerrytti sitä jonoa.
Mistä tiedät ettei samaa nähdä Herttoniemessä?
Saimme jo Pirkkolassa parisen sataa uutta rekisteröitymistä Express-kaistalle, ja he pääsevät tasarahan mukaan ottaessaan suoraan myyntitiskille Herttoniemessä ja itse asiassa koko loppukauden Iltarasteilla. Lisäksi uskon että moni muukin tulija käy viikon aikana eli sunnuntai-iltaan mennessä kirjaamassa tietonsa etukäteen. Jonot lyhenevät siis luonnollista tietä, ja mitä enemmän saamme kauden mittaan Express-kirjautumisia, sitä sujuvammin kaikki toimii.
Oliko tarpeen siirtyä tällaiseen käytäntöön? Mitä hyötyä siitä on?
Tällä tavalla tulospalvelun kokonaisuus on nopeaa ja sujuvaa. Saamme tuloksista reaaliaikaisen seurannan, ja lopulliset tulokset valmistuvat heti iltakahdeksan jälkeen. Näin myös vältämme jonot lähdössä ja maalissa, eikä niitä Pirkkolassa ollutkaan. Sivutuotteena saamme eksaktit ja yhteystiedoilla varustetut osanottajalistat, mikä on pelastusviranomaisten edellytys tämänkokoisissa tapahtumissa.
Lisäksi nyt on mahdollista ottaa käyttöön niinkin joustava tuote kuin Iltarastit Express- sarjalippu, jota haluan mainostaa jokaiselle säännölliselle Iltarastien kävijälle. Kun kerran maksaa 50 euroa, ei tarvitse koko kauden aikana kantaa myyntitiskille kuin oma emit-korttinsa. Se on todella kätevää!
Et siis neuvo varautumaan Herttoniemen rasteille jonotuseväin?
Neuvon täyttämään etukäteen Express-rekisteröitymislomakkeen ja ottamaan mukaan tasarahan. Jos jonoja sitten onkin, niin ne koskevat vain muita.

Avainsanat: