Kinkunsulatusmestarin mietteitä

Tämän vuoden Kinkunsulatusrastit sulatellaan neitseellisellä sprinttikartalla Henrik Sohlbergin puiston ympärillä. Monille Solbergin nimi tuo mieleen Norjalaisen jääkiekkopuolustajan, mutta tämä puisto-Sohlberg on aikanaan ollut stadilainen suurmaanomistaja. Suunnistuksen perään Sohlberg tuskin ymmärsi mutta puiston viereen kaavoitettu Toivolanmäen kasvatuskompleksi ja Oulunkylän ei-niin-ruutukaavainen asemakaava takaavat varsin mielekkäät puitteet sprinttailla Tapaninpäivänä.
Paikallinen kartoitustaiteilija, Mikkelin lahja Oulunkylälle, Syrjäläisen Arttu on varmalla ammattitaidollaan loihtinut useamman kartan Oulunkylän miljööstä. Kinkunsulatusmestari kyseli armeijan harmaisiin siirtyneen Kaartinjääkärin mielenkiintoa taikoa uutta karttaa, mutta Kjääk Syrjäläinen vastaili poteron pohjalta että aikaresurssien puute vaikeuttaa tehtävän onnistumista. Tässä tilanteessa Kinkunsulatusmestari itse päätti työntää kädet saveen. Puisto-Sohlbergin nimeä kantava risukko saatiin nopeasti kartalle liittämään yhteen Toivolanmäen ja Patola-Veräjälaakson -kartat.
Torivoudintien suunnistustkorttelista on Kaartinjääkärin sijaan saatu vahvistuksena Miettisten lasertulostuspaja, jossa tämä tuore sprinttiluomus saadaan paperille Tapaninpäivän aattona heti nimenhuudon sulkeuduttua klo 18.
Kartta on sprinttimerkistöllä varustettu 1:4000 lähiöhelmi josta löytyy korkeuseroja ja aidattuja pihoja. Vihreää on paikoin paljon niin tonttimaan kuin tiheikönkin muodossa, mutta jälkimmäistä ei ole syytä säikähtää. Lehti on hävinnyt puusta ja näkyvyys parantunut merkittävästi risujen vain napsahdellessa ikävästi säärille.
Radoista Kinkunsulatusmestari on vielä vaitonainen, mutta alustavat ratapituudet olisivat 2km ja 5km luokkaa. Urheilumuotona yhteislähtö hajottavilla perhosilla ja salmiakeilla. Matkan varrella on niin asfalttia, liukasta nurmikkoa kuin kalliotakin. Reitinvalintoja, suunnistushaasteita ja hyvää mieltä Kinkunsulatusmestari yrittää tarjota niin paljon kuin suinkin mahdollista.
Pelisilmää ja Suomen lakeja on syytä kunnioittaa muiden liikennemuotojen kanssa. Pääsääntöisesti liikenne on varsin rauhallista mutta Siltavoudintietä ylitettäessä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Luonnollisesti kenenkään pihalle ei mennä tallomaan joulukukkia tai mitään muutakaan.
Homma starttaa Oulunkylän liikuntapuistosta, kuntosalin etuovilta klo 11 yhteislähdöllä. Myöhästyneet alkavat ottaa sakkoa välittömästi, että jos podiumille mielii on näppärämpää olla ajoissa mestoilla. Maali ja rastit alkaa katoilemaan puoli yhden aikoihin.
Tekniset speksit:

  • 1:4000, 2m
  • emit-tulospalvelu
  • A4, 90g/m paperi
  • lasertulostus
  • startti klo 11:00
  • Ogelin liikuntapuisto

Linkki nimenhuutoon

Avainsanat: