HS:n nuorisotyö jälleen todistetusti Suomen kärkeä

Syksyn perinteiseen nuorisotoiminnan tason kansallisessa vertailussa mittaavaan kisareissuun Turun nuorisoviestiin ja Oravatonniin lähdettiin suurella joukolla kuljettajamme Mikon mainiolla bussikyydillä. Mukaan oli suunnistusreppujen lisäksi pakattu myös makuupussit ja hammasharjat, sillä yöksi jäätiin porukalla Liedon nuorisoseurantalolle. Mukana matkassa oli myös nuorisopäällikkö Aapo jakamassa ohjeita ja tsemppaamassa joukkuetta.
Lauantain viestipäivää päästiin viettämään aurinkoisessa syyssäässä. Mukana oltiin upeasti yhteensä kymmenen joukkueen voimin, siten että A-sarjan 7 osuuksisessa viestissä joukkueita oli kolme ja 12-vuotiaiden 4-osuuksisessa B-sarjassa peräti seitsemän joukkuetta.

A-sarjassa maksimi-ikä oli 16 vuotta ja B-sarjassa kisaavat saivat olla enintään 12 vuotiaita.
Junnujen lisäksi seuran värejä nähtiin myös miesten sprinttiviestissä sekä huoltojoukkojen omassa kolmiosuuksisessa C-sarjassa eli kannustettavaa seuralaisilla riitti 🙂
Lauantain kisakeskuksena toimi Ilpoisten koulu, jonka polkurikkaassa ja vauhdikkaassa lähimetsässä viestit miteltiin.
Majoitukseen ei tarvinut lähteä tyhjin käsin sillä iloisten ilmeiden ja hyvien suoritusten lisäksi “kotiinviemisiksi” saatiin myös kultaa sekä hopeaa.
A-sarjassa Niemen Topias ankkuroi joukkueensa hienosti toiseksi ohi Pyrinnön tiukassa maalisuorakamppailussa. Voiton vei tällä kertaa MS Parma. Hopeajoukkueen viestinviejät Topiaksen lisäksi olivat Miika Tala, Emilia Tala, Paavo Heinonen, Lauri Syrjäläinen, Aino Kangasaho ja Venla Turakainen.
B-sarjan voittajajoukkueessa juoksivat Juulia Tala, Vilho Malmberg, Aapo Ikola ja Luca Kallela.
Sunnuntain perinteikäs, 30-vuotisjuhlaansa viettänyt Oravatonni kisattiin tuttuun tapaan Mynämäellä vaativassa ja paikoin pienipiirteisessä maastossa. Kilpailussa 10-16 vuotiaat keräsivät seuralleen pisteitä ja eniten pisteitä kerännyt seura palkittiin 800 euron nuorityöhön suunnatulla stipendillä. Voiton vei tällä kertaa Tampereen Pyrintö niukan yhdeksän pisteen erolla HS:sta. Kolmanneksi suunnisti Lynx.
Kiitos suunnistajille, valmentajille, huoltojoukoille, kuljettajalle sekä reissun järjestäjille hienosta viikonlopusta 😀
https://www.turunsuunnistajat.fi/nv/2015/
https://www.ms-52.net/kilpailu/oravatonni/

Syksyn riemua