25mannaan Oulunkylästä perjantaina

25manna kilpaillaan lauantaina 10.10.2015. Kilpailupaikkana on Lövsättra Vallentunan kunnan alueella noin 25 km Tukholmasta pohjoiseen.
Lähdemme matkaan perjantaina 9.10. klo 16:15 Oulunkylän vanhan asemarakennuksen vierestä. Bussit ovat paikalla klo 16:00 mennessä, jolloin pääsee lastaamaan tavaroita bussiin. Paikalle pääsee hyvin paikallisjunilla ja busseilla. Myös omille autoille on lähistöllä pysäköintitilaa. Bussien ajoreitti Pakilantie-KehäI-Turunväylä. Ilmoita ajoissa, mikäli hyppäät kyytiin matkalta. Ole ajoissa paikalla. Ajamme Turun satamaan.
Matkustus ja matkustusasiakirjat
Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan Pohjoismaissa. Henkilöllisyyden todistamiseksi on kuitenkin oltava mukana passi, EU-ajokortti tai poliisin myöntämä henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia). Huom! Alle 15-vuotias voi lähteä Ruotsin risteilylle, kun hänellä on mukana kuvaton Kela-kortti.
Kaikilla alle 18-vuotiailla on oltava mukanaan täytetty ja vanhempien allekirjoittama TallinkSiljan lupalappu
https://www.tallinksilja.com/documents/10192/2512046/Permission_to_travel_0-17yrs_FI/fd75e897-3d03-4f0a-9499-f1baed569409
Laivat
meno  9.10. klo 20.15–06.10 Turku-Tukholma, Baltic Princess
paluu 10.10. klo 19.30–07.00 Tukholma-Turku, Galaxy
Hyttijako laivoilla on suoritettu niin, että 2hengen hyteissä jokaisen alaikäisen kanssa samassa hytissä on vähintään yksi täysi-ikäinen ja menomatkalla 4hengen hyteissä kaksi täysi-ikäistä.
 
Matkan omavastuumaksu
Menomatkan buffet ja aamupala sekä paluumatkan ateriakuponki sisältyvät matkan omavastuuosuuteen, joka on joukkueissa juoksevilta nuorilta ja valmennusryhmäläisiltä 60 euroa, muilta 80 euroa. Turistina matkustavilta perheenjäseniltä omavastuumaksu on 110 euroa. Omavastuuosuus maksetaan matkan aikana käteisellä.
 
Varusteet ja sää
Suunnistusvarusteiden lisäksi ota mukaan riittävän lämmin ja tuulelta suojaava vaatetus. Ruotsiin on tässä vaiheessa luvattu kilpailupäivälle ainoastaan noin 5 astetta, aamuksi vielä viileämpää. Ota siis pipo ja hanskat myös mukaan! Kilpailukeskus on pellolla, joten jalkineet mahdollisesti kostealle pellolle sopivat.
Ruotsissa on omista säännöistämme poiketen suunnistusasun oltava kokopeittävä lukuun ottamatta päätä, kaulaa ja käsivarsia. Sääntöä Ruotsissa tulkitaan usein niin, että iho ei saa vilkkua puntin ja sukan välistä, eikä myöskään housun ja paidan välistä. Housuissa ei saa olla havaittavia reikiä ja suunnistuspaidassa on oltava vähintään lyhyet hihat. Varaudu juoksemaan lämpökerraston paita päällä. Suunnistusjalkineina saa käyttää nastareita, mutta piikkarit on kielletty. Varustekontrolli on sisäänkirjautumisen yhteydessä.
 
Ruokailut
Menomatkalle on kaikille varattu yhteinen buffet-ruokailu ensimmäiseen kattaukseen klo 20:15 sekä aamupala 05:00 alkaen. Paluumatkalle on kaikille ateriakuponki, jonka voi käyttää päivälliseen valitsemassaan ravintolassa (emme päässeet ensimmäiseen kattaukseen buffaan). Aamupala paluumatkalla ei sisälly matkaan vaan sen voi jokainen nauttia oman tarpeensa mukaan.
Seuran puolesta kilpailun aikana on tarjolla mm. banaaneja ja mehua. Kilpailupaikalla jokainen voi nauttia lisäksi omia eväitä ja/tai aterioita järjestäjien tarjonnasta. Muistakaa, että Ruotsissa on edelleen käytössä kruunut.
 
Bussin purkupaikalta Areenalle
Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että bussin purkupaikalta Areenalle on 2500–2800 metriä metsäpolkua, niittyä ja soratietä pitkin. Reitti voi olla hankala lastenvaunujen kanssa. “Inte helt barnvagnsvänligt.”
Sama matka on kuljettavana myös takaisin bussille, joten älä katoa omille teillesi kilpailupaikalla viestin ratkettua.
 
Seurateltat
Otamme mukaan kaksi seuratelttaa – telttapaikat 86 ja 89. Kolmosjoukkueen loppuosuuksien miehet kantavat teltat kilpailukeskukseen. Pystytykseen osallistuu tarvittava määrä loppuosuuksien juoksijoita. Telttojen purkuun osallistuu tarvittava määrä alkuosuuksien juoksijoita ja kakkosjoukkueen miehet kantavat teltat takaisin bussiin. Lammin Pekka vastaa työnjohdosta.
Seurateltalla on leiriytymispaikkamme. Siellä jaetaan juoksijoille kilpailunumerot sekä SI-tikut niitä tarvitseville.
 
Joukkueet ja huoltajat
Joukkueet löytyvät osoitteesta:  https://helsinginsuunnistajat.fi/2015/25-mannan-joukkueet/ . Myös joukkueisiin ja juoksujärjestyksiin tulevat muutokset päivitetään samalle sivulle. Juoksujärjestykset ilmoitetaan Eventoriin torstaina. Muutoksia tehdään tarvittaessa vielä perjantaina. Ilmoita sairastumisesta/poisjäännistä välittömästi Jarille: jari.valtonen@helsinginsuunnistajat.fi
Huoltajina toimivat Leena Salmenkylä-Mattila, Matti Heikkilä, Synnöve Miettinen ja Henrik Tala sekä mukana matkustavat varat.
 
SportIdent
Ruotsissa on käytössä SportIdent-leimaus, ota mukaan oma tikkusi. Muille jaetaan tikut kilpailupaikalla. SportIdent luetaan järjestelmään sisäänkirjautumisen yhteydessä lähtö-/vaihtoalueelle mennessä. Sisäänkirjautumisessa voi olla ruuhkaa, joten mene siis ajoissa lähtö-/vaihtoalueelle – rinnakkaisosuuksien juoksijat osuuksittain yhdessä.
 
Viesti alkaa klo 9:00, ensimmäisen osuuden juoksijoiden pitää olla lähdössä viimeistään klo 8:45. Tänä vuonna miehet aloittavat ja naiset ankkuroivat.
Voittajajoukkueen arvioitu maaliintuloaika on klo 14:12.
 
Pieni muistilista viestiin:

  • Omat hakaneulat ja SI-tikku (jos on) mukaan.
  • Kokopeittävä kilpailuasu, piikkarit kielletty.
  • Ole ajoissa sisäänkirjautumisessa, ajoittain on ruuhkaa.
  • Rinnakkaisosuuksien juoksijat – verrytelkää kimpassa. Koko ajan on tiedettävä, missä muut ovat, jotta metsään lähtö tapahtuu oikeassa järjestyksessä. Vessaankin mennään yhdessä ja ajoissa!
  • Saapuva juoksija näyttää kartan numeron lähtevälle juoksijalle – tuplavarmistus.
  • Rasteja on paikoitellen runsaasti lähekkäin, tarkista koodi jokaisella rastilla.

Tutustu kilpailun tietoihin netissä: https://www.25manna.nu

Matka on seuran järjestämä kilpailumatka ja edellyttää asianmukaista käyttäytymistä.