Topi Raitanen kuudes MM-sprintissä

Helsingin Suunnistajien nuoret olivat hyvässä vauhdissa 20-vuotiaiden  MM-suunnistuksen avajaispäivänä Norjan Raulandissa. Topi Raitanen juoksi sprinttikilpailussa komeasti kuudenneksi hävittyään kilpailun voittajalle 35 sekuntia. Vain yhdeksän sekuntia erotti Topin pronssimitalista. Arttu Syrjäläinen sijoittui 55:nneksi jäätyään voittajasta 2.18.

Topi ei hyvästä sijoituksestaan huolimatta ollut tyytyväinen päivän kilpailuunsa. Erityisesti juoksu oli tahmeaa. “Hyydyin jo ensimmäisessä ylämäessä eikä juoksu sen jälkeen kulkenut kunnolla. En tiedä, oliko syynä kuumuus vai mikä”, Topi pohti.
“Lisäksi tuli jokunen huono reitinvalinta. Aitojen kanssa oli pientä sähläämistä, muutaman sekunnin hiomista olisi ollut siellä täällä”, Topi kertoi.
Tyttöjen sarjassa Pihla Otsamo sijoittui 20:nneksi. Tappiota voittajalle tuli 1.50. HS:n sveitsiläinen vahvistus Paula Gross suunnisti erinomaisesti ja sijoittui seitsemänneksi.

Suomen nuorten maajoukkue aloitti MM-kisat vahvasti. Poikien sarjassa Aleksi Niemi otti hopeaa ja tyttöjen puolella Karoliina Ukskoski pronssia. Suomen kaikki tytöt sijoittuivat 20 parhaan joukkoon. Poikien kilpailuun lähti 154 osanottajaa ja tyttöjen sarjaan 135 kilpailijaa.