Ratamestarikoulu, taso 2, 27.-29.11.

Uusi otsikko samasta kurssista kuin jo kuukausi sitten, koska kurssi sai nyt liiton kakkostason ratamestarikoulun statuksen. Alla sen mukanaan tuomat uudistukset. Ratamestarikouluun voi ilmoittautua vielä perjantain 21.11. kuluessa, mutta paikkoja on rajallisesti. (Henrik Tala etunimi.sukunimi@helsinki.fi )
Koulun aikataulut pysyvät edelleen samoina, mutta sisältöön tulee muutamia lisäyksiä. Ensinnäkin kurssilaisille lähetetään viimeistään torstaina 20.11. pieni ennakkotehtävä, joka on suoritettava, ennen ensimmäistä kokoontumista. Toiseksi lauantain kokoontumiseen sisällytetään maastokäynti läheisissä Pirkkolan maastoissa. Sen aikana käydään lävitse mm. rastipisteen valinnan ja rastirakennelman yksityiskohtia.
Suoritettu ratamestarikoulu antaa oikeuden anoa kakkostason ratamestarikorttia, kunhan on hankkinut riittävän määrän ratamestarikokemusta. Tarkemmin kortin vaatimuksista ja kurssin sisällöstä liiton sivuilla.
Kovin seikkaperäisestä kurssikuvauksesta ei ole syytä hermostua niiden, jotka alun perin ilmoittautuivat vain kolmostason kurssille. Sisältö ja ohjelma ovat edelleen pääosin samat, nuo kaikki yksyiskohdat tulevat esille kurssin myötä melko lailla itsestään kuten olisivat tulleet alkuperäisessä muodossakin.
Tässä vielä päivitettynä ratamestarikoulun ohjelma:
To 27.11. klo 18–21 Pirkkolan uimahallin kokoushuone
– Kurssin aloitus
– Etätehtävän purku
– Hyvän suunnistusradan piirteet
– Eritasoiset suunnistajat, eritasoiset radat
– Ratasuunnittelun eteneminen
– Lajisäännöt ja ohjeet
– Harjoitusryhmät, harjoitustöiden aloitus
La 29.11. klo 9–15 Pirkkolan uimahallin kokoushuone
– Harjoitustöiden laatiminen
– Palautekeskustelu töistä
– Rastirakenteet, ratamestari maastossa
– Maastokäynti
– Yhteenveto – miten harjoitella ratamestarointia jatkossa
Halukkaille järjestetään kurssi lopuksi lyhyt johdatus
Condes-ratamestariohjelman käyttöön.