Halikossa ja 25mannassa palkinnoille

Syksyn suuret seuraviestit 25mannakavlen Ruotsissa, Haningessa ja Halikkoviesti Salossa on suunnistettu ja kisakausi on paketissa. HS sai koottua 25mannaan ennätykselliset kolme ja Halikkoon neljä joukkuetta. Molemmissa viesteissä ykkösjoukkue petrasi edellisvuodesta. 25mannasta irtosi sija 23 ja Halikosta 6. Hyvää tunnelmaa kisapaikalla lisäsi kaikkien joukkueiden hyväksytyt suoritukset.

25mannasta sija 23
25manna suunnistettiin 11.10. Haningessa, johon HS matkasi komeasti kahdella bussilla 75:n suunnistajan voimin. Maailman suurin seuraviesti kerää 25:lle osuudelleen lähes koko suunnistusmaailman kerman kuin myös juniorit ja veteraanit. Joukkueita starttasi tänä vuonna yhteensä 387, joista maaliin pääsi 318. HS:n ykkönen lähti viestiin joukkueella, josta puuttui pari avainsuunnistajaa. Joukkueen vaihtosijoitus asettui alun jälkeen parinkymmenen tienoille, jossa se pysytteli lähes koko viestin. Parhaimmillaan sijoitus oli yhdeksäs, kun Miika Tala vaihtoi kolmanneksi viimeiseltä osuudelta. Parilla viimeisellä osuudella kärkijoukkueilla oli laittaa peliin maailman kärkisuunnistajia, joten HS:n sijoitus oli lopulta 23. Viime vuotinen sijoitus parani lähes kymmenellä.
Ykkösjoukkueen suunnistajista Eikka Heinaro suunnisti kakkososuudella väkevästi ja nosti osuudellaan 36 sijaa ja oli osuutensa 5. Parinkymmenen joukkoon omalla osuudellaan suunnisti myös Ilkka Nurminen osuudella 6.
Kakkos ja kolmosjoukkue suunnistivat hyvin omalla tasollaan ja ennenkaikkea hyväksytysti maaliin vaikka mukana oli monta ensikertalaistakin. Kakkosjoukkueen sija oli 97 ja kolmosen 182. Ruotsin reissun hyvä tunnelma kannustaa keräämään kolme joukkuetta ensi vuonnakin.

Ykkönen Halikon kuutonen
Lauantaina Salossa suunnistetussa Halikkoviestissä HS lähti petraamaan edellisvuotista yhdeksättä sijaansa. Viidentoista suunnistajan joukkueita lähti viestiin yhteensä 118. Ykkösjoukkue vaihtoi osuus osuudelta kärjen tuntumassa. Parhaimmillaan sijoitus oli 3. Miika Talan, Topias Niemen ja Lauri Tammemäen nelososuuden jälkeen. Hyvän pohjatyön tälle tekivät kolmososuuden naiset Essi Roininen, Elina Lammi ja Johanna Kiiski. Ankkuri Eikka Heinaro niisti viimeisellä osuudella muutaman sijan lopputuloksena kuudes sija, joka on paras sijoitus Halikkoviestistä pitkään aikaan.
Joukkueet HS2 ja HS3 sijoittuivat lähes viime vuotisille sijoilleen HS2 34. HS3 67. HS4 oli kisan paras nelosjoukkue sijoituksellaan 87.
Molemmissa viesteissä erinomaisesta suorituksesta vastasivat myös viestivalitsijat Henkka Tala, Jorma Erkkilä ja Jari Valtonen, jotka pyörittivät suunnistajapalettia yhä uudelleen aivan viime tinkaan. Valintakööri sai molempiin viesteihin koottua kilpailukykyiset ja ennenkaikkea täydet joukkueet syksyn flunssa-ajasta ja viime hetken poisjäänneistä ja aikatauluvirityksistä huolimatta.
25mannan tulokset
Halikkoviestin sivut
Raino Lampisen albumista kuvia 25mannasta ja Halikkoviestistä
Ja vielä: molemmista viesteistä kuin myös SM-erikoispitkän seurateltta-alueelta keräiltiin mukaan erinäisiä löytötavaroita. Jollaksen löytötavaratoimistossa majailee 1 HS:n edustuspaita koko M, yksi harmaa pitkähihainen kerrastonpaita koko L, mustat pitkävartiset kumisaappaat kokoa 37, yhdet mustat tekniset sormikkaat ja kaksi SM ep:n kartta sarjaa H70 ja H75. Raino muisti jo kotimatkalla kysellä uusien Inoviensa perään, joten ne on jo palautettu omistajalleen. Muita tavaroita voi kysellä Pauliinalta (pauliina.lankinen@helsinginsuunnistajat.fi)