25mannaan Oulunkylästä

25manna suunnistetaan lauantaina 11.10.2014 ja kilpailupaikkana on Rudan Haningen kunnassa noin 25 km Tukholmasta etelään.
Lähdemme matkaan perjantaina 10.10. klo 16:15 Oulunkylän vanhan asemarakennuksen vierestä. Bussit ovat paikalla klo 16:00, jolloin pääsee lastaamaan tavaroita bussiin. Paikalle pääsee hyvin paikallisjunilla ja busseilla. Myös omille autoille on lähistöllä rajoittamatonta pysäköintitilaa. Olkaa ajoissa paikalla, sillä ajamme Turun satamaan.

Matkustus ja matkustusasiakirjat
Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse passia matkustaessaan Pohjoismaissa. Henkilöllisyyden todistamiseksi on kuitenkin oltava mukana passi, EU-ajokortti tai poliisin myöntämä henkilökortti (ei koske väliaikaista henkilökorttia, alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta annettua henkilökorttia eikä ulkomaalaiselle myönnettyä henkilökorttia). Huom! Alle 15-vuotias voi lähteä Ruotsin risteilylle, kun hänellä on mukana kuvaton Kela-kortti.
Kaikilla alle 18-vuotiailla on oltava mukanaan täytetty ja vanhempien allekirjoittama Siljan lupalappu
https://www.tallinksilja.com/documents/10192/2512046/Permission_to_travel_0-17yrs_FI/fd75e897-3d03-4f0a-9499-f1baed569409
Laivat

  • meno 10.10. klo 20.15–06.10 Turku-Tukholma, Baltic Princess
  • paluu 11.10. klo 19.30–07.00 Tukholma-Turku, Galaxy

Hyttijako laivoilla on suoritettu Siljan ohjeistuksen mukaisesti eli jokaisen alaikäisen kanssa samassa hytissä on vähintään yksi aikuinen.
 
Varusteet ja sää
Suunnistusvarusteiden lisäksi ota mukaan riittävän lämmin ainakin tuulelta suojaava vaatetus. Ruotsiin on luvattu aamuksi noin 10 astetta, päiväksi hieman lämpimämpää. Kilpailukeskus on pellolla, joten jalkineet mahdollisesti kostealle pellolle sopivat. Tutustu sääennusteeseen vielä ennen viikonloppua.
Ruotsissa on omista säännöistämme poiketen suunnistusasun oltava kokopeittävä lukuunottamatta päätä, kaulaa ja käsivarsia. Sääntöä Ruotsissa tulkitaan usein niin, että iho ei saa vilkkua puntin ja sukan välistä, eikä housuissa saa olla havaittavia reikiä ja suunnistuspaidassa on oltava vähintään lyhyet hihat. Suunnistusjalkineina saa käyttää nastareita, mutta piikkarit on kielletty. Varustekontrolli on sisäänkirjautumisen yhteydessä.
 
Ruokailut
Sekä meno- että paluumatkalle on kaikille varattu yhteinen buffet-ruokailu ensimmäiseen kattaukseen, menomatkalla klo 20:15 ja paluumatkalla klo 19:30. Muita ruokailuja ei ole varattu, joten jokainen vastaa niistä itse sekä matkan aikana että kilpailupaikalla. Muistakaa, että Ruotsissa on edelleen käytössä kruunut.
Aamuherätys on aikaisin, joten ota aamupalaevästä mukaan tai osta laivalta illalla, mikäli et käy aamupalalla laivalla.
 
Seurateltat
Otamme mukaan kaksi seuratelttaa. Kolmosjoukkueen loppuosuuksien miehet kantavat teltat kilpailukeskukseen. Pystytykseen osallistuu tarvittava määrä loppuosuuksien juoksijoita. Telttojen purkuun osallistuu tarvittava määrä alkuosuuksien juoksijoita ja kakkosjoukkueen miehet kantavat teltat bussiin. Lammin Pekka vastaa työnjohdosta.
 
Joukkueet ja huoltajat
Joukkueet. Huoltajina toimivat Leena Salmenkylä-Mattila, Tuomas Tala ja Matti Heikkilä sekä mukana matkustavat varat. Muistathan ilmoittaa välittömästi, jos et esimerkiksi sairauden tai loukkaantumisen vuoksi kykenekään lähtemään mukaan. Juoksujärjestykset ilmoitetaan Eventoriin torstaina. Muutoksia tehdään tarvittaessa vielä perjantaina.
 
SportIdent
Ruotsissa on käytössä SportIdent-leimaus, ota mukaan oma tikkusi. Muille jaetaan tikut kilpailupaikalla. SportIdent luetaan järjestelmään sisäänkirjautumisen yhteydessä lähtö-/vaihtoalueelle mennessä. Sisäänkirjautumisessa voi olla ruuhkaa, joten mene siis ajoissa lähtö-/vaihtoalueelle – rinnakkaisosuuksien juoksijat osuuksittain yhdessä.
 
Viesti alkaa klo 9:00, ensimmäisen osuuden juoksijoiden pitää olla lähdössä viimeistään klo 8:45. Omat hakaneulat mukaan!
Tutustu kilpailun tietoihin netissä: https://www.25manna.nu
 
Lisätietoja:
Leena Salmenkylä-Mattila, 040 551 3715, leena.salmenkyla@gmail.com