Vilinää Pirttimäessä

Upea sää kruunasi jälleen lasten perinteisen Pirttimäen kevätkauden päätösharjoituksen. Vaikka moni on jo leirillä tai perheet kesälaitumilla, paikalla oli nelisenkymmentä tänä vuonna ja kolmisenkymmentä aiemmin aloittanutta suunnistuskurssilaista. Aikuisia oli kuutisenkymmentä. He pitivät makkaranpaistaja Mikon kiireisenä ja mehu teki kauppansa. 
Reimon perinteisessä luontotietokilpailussa tunnistettiin tänä vuonna puita. Tunnistettavat olivat: 1. kuusi,  2. mänty,  3. kataja,  4. koivu,  5. pihlaja,  6. haapa,  7. tammi,  8. vahtera,  9. leppä,  10. paju sekä jokerina (metsä)lehmus. Ei siis mikään helppo tehtävä. Kuusen, männyn, koivun, pihlajan ja vaahteran tunsivat kaikki. Kataja ja haapa olivat joillekin vieraita ja vielä useammalle leppä ja paju. Harvinaisimman eli lehmuksen tunnisti noin 1/5.
Vaikka on väitetty, etteivät nykylapset tunne puitakaan, se ei ainakaan kurssilaistemme kohdalla pidä paikkaansa. Oikein oli keskimäärin yli 8/10. Kaikki 10 + jokeri oikein saivat yli 10-vuotiaista Kaisa Mäntylä, Lenni Väisänen, Anni Mäntylä ja Rasmus Krogell. Alle 10-vuotiailla kaikki oikein oli Doris Väisäsellä ja jokeria lukuun ottamatta muut Ruusu Laineella ja Lumi Joensuulla.  Kaisa tiesi tarkoin, että jokeri oli metsälehmus, joten hän on HS:n tämän vuoden puuntuntija.
Vaikka kevätkauden päättäjäiset on pidetty, ensi viikolla on vielä harjoitukset ti 17.6. klo 18 Paloheinässä rastireitein ym. tiistain radoin. Kokoontuminen on Kuusmiehentien hiekkapohjaisen parkkipaikan luoteiskulmassa, josta siirrymme pururataa ensimmäiselle mäelle. Ja Iltarastithan jatkuvat maanantaisin koko kesän. Ensi maanantaina Laakson ratsastuskentän maasto on hyvin sopiva tänä vuonna aloittaneillekin. Opastajakin on paikalla.

Avainsanat: