2013 vuoden urheilija

Ruusu Laine loppusuoralla

HS:n vuoden urheilijaksi äänestettiin Ruusu Laine (D8) selvällä erolla seuraaviin. Ruusu on menestynyt mainiosti nuorten sarjasuunnistuskilpailuissa D8RR-sarjassa. Ruusu on kulkenut pienestä pitäen vanhempiensa mukana sienimetsällä ja on nyt muutaman vuoden ajan harrastanut suunnistusta.Ruusun mielestä kisat ja kisareissut ovat parhaita. Ruusu harrastaa myös seinäkiipeilyä ja parkouria. Nuoresta iästään huolimatta Ruusu on kerännyt loistavan faniryhmän, jonka tukemana on hyvä suunnata kohti uutta kesää.

Toiseksi ja kolmanneksi äänestyksessä sijoittuivat Einari Heinaro ja Anton Salmenkylä lähes samalla äänimäärällä. Einari on kiistatta tämän hetken paras yleisen sarjan suunnistajamme ja rynnistämässä kohti maan terävintä kärkeä. Anton teki huikean läpimurron kansainvälisillä areenoilla nuorten EM-kisoissa ottaen mitalin viestissä ja 11. sijan henkilökohtaisessa kilpailussa. On selvää, että tulemme näkemään sekä Einarin että Antonin tulevaisuudessa vielä monissa kärkitaistoissa.

Äänestys oli yllättävän suosittu ja ääniä annettiin reilu sata, joista selkeästi erottuva kärkikolmikko Ruusu, Einari ja Anton saivat lähes puolet. Kaikkiaan ääniä annettiin 33 urheilijalle, jotka vuonna 2013 saivat mm. lukuisia SM-mitaleja tai edustivat maataan MM-kilpailuissa.