Nuorisojaoston pikkujoulut

Sarjakisamitalistit


Pikkujoulut vietettiin perjantaina 29.11.2013. Tarjolla oli musiikkkia, taikatemppuja, diabolo-esitys sekä tyttöenergiaa.
Illan odotetui tilanne oli mitalien jakaminen. Noin 90 lasta ja nuorta oli osallistunut kolmeen sarjakilpailuun ja saivat osallistumis- tai menestysmitalin.

Muitakin palkittiin
HS:n vuoden tyttösuunnistajan periksiantamattomuudesta ovat hyötyneet viestikaverit jo usean vuoden ajan lukuisissa viesteissä. Tämä on tuonut tälle gimmalle tervettä itseluottamusta suunnistaa omalla maksimivauhdilla hyviä suorituksia. Emme myöskään voi muuta kuin ihailla hänen voimiaan selvitä kisapummeja paljon, paljon järisyttävämmistä ja nuoren naisen maailmaa mullistavista koettelemuksista. Vuoden tyttösuunnistajan tunnustuksen ansaitsee tänä vuonna Essi Roininen.
Vuoden Poikasuunnistajaa voi luonnehtia nopeiden jalkojen lisäksi erittäin positiivisen elämän ja harjoitteluasenteen omaavaksi sekä toiset – myös pienemmät suunnistajamme – huomioonottavaksi nuoreksi herrasmieheksi. Hänen ranskankielen taitonsa ja rohkeutensa paneutua suunnistuksen saloihin on hurmannut mm. maailman parhaan miessuunnistajan Tero Kettusen. Tämä nuori mies palautti tänä syksynä HS:n junnut EM-mitalikantaan suunnistamalla 16-sarjan viestihopeaa Portugalissa pidetyissä junnujen EM-kisoissa. Vuoden poikasuunnistajan tunnustuksen ansaitsee tänä vuonna Anton Salmenkylä.
Vuoden tulokas: Nuori mies, joka kirjaimellisesti ilmestyi puskista noin kaksi vuotta sitten. Hän osoittautui välittömästi kestävyysihmeeksi, jolta myös kaikki suunnistustehtävät sujuivat salamannopeudella. Hänen kehityksensä on viimeisen vuoden aikana ollut huikeata. Hänen sitoutumisensa ja ystävällinen asenteensa kaikkia kohtaan on esimerkkinä meille kaikille – hänestä kuulemme vielä paljon!  Paavo Heinonen ansaitsee vuoden tulokkaan arvon.

Kultainen kompassi voittaja


Vuoden perhe:  Tämä hullunkurinen viisilapsinen perhe on rikastuttanut nuorisotoimintaamme jo parin vuoden ajan. Ensimmäiset muistit omaan mieleeni jätti perheen kuopus, joka kiersi metsäistä ja pitkää emit-rataa pehmonalle takin sisällä uudelleen ja uudelleen. Tämän nuorimmaisen akrobaattiset kyvyt, ikäjärjestyksessä seuraavan vikkelät, taikuuden nopeudella vilistävät jalat ja vanhimman vastuuntuntoinen suhtautuminen kaikkeen tekemiseen – liittyy se sitten suunnistustreeneistä suoriutumiseen, nuoremmista perheen jäsenistä huolehtimiseen tai ympäristön puhtaanapitämiseen metsään unohtuneista pulloista ja tölkeistä –  ovat esimerkkinä meille kaikille. Lisäksi koko perheen panoksesta ovat saaneet hyötyä mm. perjantaijumppien parkour-emit –ratojen kiertäjät ja Maununnevalta kyytiin tulevat seurakaverit. HS kiittää Väisäsen perhettä – Dorista, Lenniä ja Leeviä sekä Heliä ja Mattia!
Perjantaijumppavetäjien erikoismaininta: Kuluneen vuoden aikana HS:n talviset perjantaijumpat ovat saaneet monta uutta vetäjää. Yksi takuuvarma lupautuja, lasten mielestä ihan best-vetäjä tulee runsaslukuisesta 16-sarjan huipputyttökaartistamme. Hän on Iida Heiskanen!
 

Lopuksi valtuutetut tontut jakoivat lahjoja.