Valmennusryhmiin

Solvallan urheiluopistolla kokoontui joukko HS:n valmennustoiminnasta kiinnostuneita kuuntelemaan ensi kauden suunnitelmia. Mukana oli myös EM-kisoihin matkaava Topi Raitanen, joka hakee ensi kaudella vauhtia ja tarkkuutta HS:n riveissä. Topin ohella HS:n miehet saavat vahvistusta riveihinsä KR:stä edustusoikeutensa siirtävillä Timo Mähösellä ja Kalle Rantalalla. HS:n ryhmävalinnat tehdään marraskuun alkupäivinä, joten mukaan saattaa ehtiä vielä muitakin…

Pekka osoittaa suuntaa

Kuulas ja kaunis syksyinen pakkasaamu sai liikkeelle noin 50 ensi kauden ryhmävalmennuksesta kiinnostunutta urheilijaa ja valmentajaa. Aamupäivän treenissä palauteltiin edellisen päivän Halikkoviestistä ja edettiin polkulenkkinä pienissä ryhmissä. Auringonpaiste auttoi mukavasti suuntavaistoa ja korosti Nuuksion maastojen näyttävyyttä.

Saunomisen ja lounaan jälkeen valmennusjaoston pj. Leena Salmenkylä-Mattila kertoi HS:n ensi kauden valmennustoiminnan linjauksista ja pelisäännöistä. HS haluaa jatkossa edetä kohti menestystä myös aikuissarjoissa ja siihen on tarkoitus myös panostaa.

Valmennuspäällikkö Harri Koski taustoitti tulevia ryhmävalintoja sekä mihin ja miten valmennus seuraavalla kaudella panostaa. Urheilija säilyy toiminnan keskiössä ja mukaan haluavilta urheilijoilta edellytetään suunnitelmallisuutta ja sitoutumista. Suunnitelmallisuus osoitetaan muun muassa systemaattisella harjoituspäiväkirjan ylläpidolla ja oman kehittymisen seurannalla.

Yhdeksi johtavaksi teemaksi nostetaan suunnistusajattelun ja suorituksen hallinnan kehittäminen, josta Pekka “Niku” Nikulainen esitteli lähtöaskeleet. Toiminta saanee nimen “Leuka ylös”. Jos olet kiinnostunut näistä ajatuksista, voit lukea hiukan lisää valmennuksen sivuilta löytyvästä HS:n taitokirjasta ”Rastiväli kerrallaan ja leuka ylös”.

Teemu demonstroi nopeaa treeniä, joka ei kasvata lihaksia

Toiseksi ensi kauden perusharjoittelusta nostettavaksi teemaksi on valittu suunnistajan voimaharjoittelu. Teemu Niemelä alusti lihas-hermojärjestelmää kehittävistä harjoituksista monille suunnistajille ehkä hieman erilaisella tavalla lähestyen. Hänen ohjauksessaan pidetään koko syyskauden Oulunkylässä “Teemun punttipaja”, jonka perusteita luurangonlihaksikkaat suunnistajat kuuntelivat innostuneena.

Alkavalla viikolla urheilijat saavat täytettäväkseen kyselyn, jolla myös haetaan valmennusryhmiin. Kysely tulee palauttaa 27.10 mennessä. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan HS:n valmennusryhmiin, etkä ole kyselyä saanut, ota yhteyttä Harriin (Harri.Koski at kolumbus.fi).

Tarkempaa tietoa valmennettaville jaetaan marraskuun alussa, kun ryhmävalinnat on tehty.

Avainsanat: