Yön sankareita

Yösuunnistuksen SM-kilpailuissa Alastarolla HS:n nuoret naissuunnistajat esiintyivät vahvasti.

Krista Lahtinen ja Anna Kuronen, D16-sarjan kolmas ja viides (kuva Jari Valtonen)


 
Krista Lahtinen sarjassa D16 suunnisti pronssille samoin kuin Essi Roininen sarjassa D15. Plaketeille pääsivät Anna Kuronen (5.) sarjassa D16, Helena Matilainen (5.) sarjassa D18 ja Elina Lammi (7.) sarjassa D20. Kokeneempien naisten sarjassa D70 Pirkko Latvasto suunnisti kuudenneksi.

Miesten puolelta tällä kertaa ainoan plaketin nappasi Lahden urheilukouluun maanantaina varusmiespalvelusta suorittamaan lähtevä Luukas Valtonen, joka oli viides sarjassaan H20. Osa nuorista urheilijoistamme jätti yökisan väliin ja keskittyi sunnuntaina juostuun nuorten EM-karsintaan. Keskittyminen selvästi kannatti, jos katsoo edellisen viestin otsikkoa.
Yökisasta kotiin tuli myös toisenlainen sankari. HS:n Pekka Lammi pelasti jalkansa loukanneen seura- ja sarjakaverinsa Juuson pimeästä metsästä tienvarteen ja juoksi 1,5 km ensiapupisteeseen apua hakemaan ja opasti vielä ambulanssin oikeaan paikkaan. Pekan uroteko palkittiin jo kisapaikalla mutta vielä kerran kiitokset Pekalle ! Tuorein tieto kertoo että Juuso selvisi rajusta kolhusta ilman murtumia ja kävelee jo keppien kanssa.
SM-yön sivuille