Rinne- ja suoleirillä Pudasjärvellä

HS:n valmennusryhmien iskujoukko kävi MM-kisojen ja Kainuun rastiviikon jälkeisellä viikolla tutustumassa syksyn SM-pitkien tyyppimaastoihin Pudasjärvellä. Pääharjoitusmaastot olivat Pikku-Syötteella aivan tulevan kisamaaston vierellä sekä Iso-Syötteellä, jossa juostiin yksi kaikkien aikojen vaikeimmista Jukolan viesteistä 25 vuotta sitten.
Maastot osoittautuivat raskaiksi juosta ja vaikeiksi suunnistaa. Erityisesti peitteisissä rinteissä oli oltava tarkkana. Oli käytettävä tunnollisesti kompassia ja hyödynnettävä huolellisesti jokainen pienikin kartan tarjoama tiedonjyvänen, oli se sitten yksittäinen kivi, rastille ohjaava kohde tai vaikkapa rinteen loiveneminen. Rinneharjoitus oli tarpeen ja antoi työkaluja selviytyä syksyllä eteen tulevista suunnistustehtävistä.
Leirillä tehtiin myös puhtaasti fyysistä perusharjoittelua vaelluksilla, mäkiharjoituksissa ja suotreeneissä. Aivan kuin maastossa jatkuvasti eteen tulevat suot eivät olisi riittäneet, piti poikien päästä vielä pelaamaan futistakin suolle.

Artun ampumasta maalista huolimatta Muun maailman joukkue voitti Syrjäläiset + Lauri R:n maalein 3 - 2. (Kuva Harri Koski)