Lunta, hikeä ja dyynimaastoja – HS:n pääsiäisleiri Åhusissa

Neljäkymmentäkuusi suunnistajaa, neljä ja puoli hikistä vuorokautta, yhdeksän suunnistustreeniä ja 20 kiloa pastaa. Siinä  HS:n pääsiäisleirin avainluvut. Joukko valmennusryhmien suunnistajia muutamalla nuoremmalla ja vanhemmalla seuralaisella vahvistettuna vietti pääsiäistä Skånen Åhusissa.

Yhtenä leirin tavoitteena oli päästä tekemään hyviä harjoituksia lumettomaan maastoon ja tämä lähes onnistuikin. Sulaan maahan parina päivänä satanut lumi ei tahtia pahemmin haitannut. Maastot haastoivat talviterässä olleen kartanluvun ja nastareihin tottumattomattomia jalkoja paikkailtiin usealla rakkolaastarilla.
Harjoituksia oli parhaillaan kolme päivässä ja maastot vaihtelivat rannikon dyynimaastoista avoimeen nummeen sekä keskieurooppalaistyyppiseen polkurikkaaseen tiheikkömaastoon. Pari yötreeniäkin mahtui aikatauluun.  Henkka Tala oli esijoukkoineen koonnut tarjolla olleista treeneistä monipuolisen ja hyvin ohjeistetun kokonaisuuden.
“Harjoitukset menivät hyvin ja nyt on paljon varmempi olo lähteä kevään ensimmäisiin kisoihin”, bussissa matkalla Suomeen tavoitettu Anna Kuronen kommentoi harjoituksia ja kysyy saako lähettää terveisiä.
“Käyrien yksinkertaistaminen ja oleellisen poimiminen dyynimaastossa sujui mukavasti vaikka maastotyyppi ei ollut ihan tuttu”, Ville Lampinen totesi rauhalliseen tyyliinsä.
Joukko majoittui åhusilaisessa kesäsiirtolassa, komisario Wallanderin  maisemissa. Kuljetuksia mestaroi Mikko Miettinen ja leirin ruokahuollosta vastasi suurkeittiökokiksi osoittautunut Synnöve.
Vauhdikkaaseen aikatauluun oli saatu myös lisättyä taiteellisesti korkeatasoista oheiskulttuuriohjelmaa. Lauantain illanvietossa selvisi muun muassa, mitä tapahtui ruotsalaissuunnistajille Paloheinän taitoharjoituksessa sekä kuka tytöistä on kaatanut puoli litraa Eri Keeperiä päälleen.
 
Viestikisan väliaikalähtö videolla
Viestikisan tulospalvelulinkki