Nuorisojaoston pikkujoulut

Nuorisojaoston pikkujoulut vietettiin lämpimissä tunnelmissa talvisään myllertäessä Malminkartanon ala-asteen ympärillä.
Nuorten ohjelmassa kuultiin pianoa, viulua ja kitaraa, soittajinaan Kaisa, Ulla, Benjamin, Wellamo, Pietari, Aino, Aada ja Katja.

Reimo ja Karin jakoivat kolmeen nuorten sarjakilpailuun osallistuneille mitalit.  Kuten kuvasta näkyy mitaleja oli kertynyt runsaasti.

Lopuksi katsottiin Tapion kokoama kuvakooste perheleiriltä ja syötiin Synnöven hankkimia donitseja ja suklaata.
Illan aikana julkaistiin iltarastijaoston erityismaininta kahdelle nuorelle ja yhdelle ikinuorelle:

  • Kuluneenvuoden Iltarastien nuorin ratamestari ansaitsee erityisen kunniamaininnan. kiinnostuksesta ratamestarin vaativaan tehtävään kertoo myös se, että hän on jo varannut ratamestarivuoron ensi vuodelle. Kyseessä on Johannes Louhi.
  • Iltarasteilla on Synnöven suurena apuna on jo monena vuonna toiminut iloinen Emit-hakija, joka erityisesti nauttii emit-kapiuloiden turvana keskuspuistossa olevien lukkojen avaamisesta. Kyseisen nuoren naisen voisi tosin palkita monista kilpailullisistakin syistä, vaikka hurjana viestitykkina! Hän on Essi Roininen.
  • HS:n toiminta on tämän miehen sydäntä lähellä. hän on varmaakin varmempi apu niin nuorten valmennuksessa ja kisareissujen järjestämisessä kuin seuran kaikessa muussakin toiminnassa, on sitten kysen Iltarastien jukola-koulun vetämisestä, rastien viennistä tai emit-kapuloiden hausta, Jorma Erkkilä on aina valmiina auttamaan.

Seuraavat nuorisojaoston valitsemat suoritukset palkittiin:

  • HS:n vuoden poika- ja tyttösuunnistajaa yhdistää muukin kuin ikä. Kumpikin saavutti syksyn Suomenmestaruuskisoissa kultaa pitkältä matkalta ja pronssia keskimatkalta, ja lisäksi poikasuunnistaja hopeaa SM-viestistä ja tyttösuunnistaja pronssia SM-yöstä. Määrätietoinen harjoittelu on tuonut kummallekin ihailtavaa fyysistä varmuutta ja itseluottamusta, jotka yhdistyvät positiiviseen asenteeseen ja suunnistuksesta nauttimiseen.  Vuoden tyttösuunnistaja on Pihla Otsamo ja poikasuunnistaja on Veli Kangas.
  • Vuoden tulokas: Nuori mies, jonka kehitys viimeisen vuoden aikana on ollut huikeata ja menestystä on tullut pommin varmasti kisoista kuin kisoista. Hän myös suunnisti joka ikisen viestinsä hyvin ja mm. ratkaisi Ruotsissa käydyn Nuorten Tiomilan 12-sarjan voiton.  Miika Tala ansaitsee vuoden tulokkaan arvon.
  • Vuoden tsemppari:  Menneen suunnistuskauden aikana meille vetäjille tuli vähitellen tutuksi poika eräästä läntisen Helsingin saaresta.  Syksyn aikana hänen harjoittelutahtinsa kiihtyi, hän lähti rohkeasti mukaan syksyn kilpailuleirille Varsinais-Suomeen ja oli varmasti ainoita Vehmaan kuravellistä täysillä nauttineita osallistujia. Hankalat bussimatkat myöhäissyksyn yöharjoituspaikoille hän otti kiinnostavana haasteena ja löysi aina perille vanhan Iltarastikartan avulla – vaikka ei jäänytkään bussista pois ihan oikealla ja lähimmällä bussipysäkillä. Voidaan sanoa, että suunnistus on suorastaan ahmaissut tämän sinnikkään ja elämään uteliaasti suhtautuvan nuoren miehen. Benjamin Kyngäs on taatusti esimerkkinä meille kaikille.
  • Ensimmäistä kertaa viestiä juosseet:  Kaikki suunnistuskautena 2012 ensimmäistä kertaa viestissä juosseet palkittiin myös.
  • Vuoden viestijoukkue: Suunnistusvuonna 2012 HS:n nuoret kahmivat käsittämättömän määrän viestivoittoja niin nuorimpien Oravapolkuviestissä, Aluemestaruusviestissä kuin Pohjoismaiden suurimmissa nuorten viestitapahtumissa. Historiallisin saavutus oli sekä nuorimpien eli 12-sarjan ja poikien 18-sarjan voitot Ruotsin nuorten Tiomilassa elokuun alussa. Moiseen ei moni seura, ei edes ruotsalainen, ole ikinä pystynyt. Lisäksi Nuorten Jukolassa eli NuJu:ssa saavutettiin viime vuoden tapaan upea toinen sija. Ja lopuksi kauden kruunasivat Turussa käydyn Nuorisoviestin voitot – jälleen sekä nuorimpien että vanhempien nuorten sarjoissa – sekä samana viikonloppuna saavutettu Oravatonnin pistevoitto. Aivan hengästyttävää menestystä! Näistä kiitokset kaikille osallistuneille nuorille – olette aivan mahtavia! Parasta viestijoukkuetta on valitettavasti mahdotonta nimetä!