Toimintasuunnitelma 2018 tämän linkin takana 

Helsingin Suunnistajien toimintasuunnitelma vuodeksi 2017

Yleistä

Helsingin Suunnistajien toiminnassa on tilaa niin huipulle tähtäävälle kilpasuunnistajalle kuin aloittelevalle harrastelijalle ikään katsomatta. Seura on jäsenmäärältään Suomen suurimpia. Suurta jäsenmäärää pyritään hyödyntämään erilaisten tapahtumien kuten Iltarastien, Firmaliigan, Suunto Gamesin ja vuonna 2017 SM-sprintin järjestelyissä ja samalla tarjoamaan jäsenille Suomen parasta toimintaa.

HS:n strategisia tavoitteita 2010-luvulla ovat:

  1. Nousta Suomen menestyvimmäksi kilpasuunnistusseuraksi
  2. Säilyttää asema Suomen parhaana kuntosuunnistusseurana, johon jokainen voi kokea itsensä tervetulleeksi

Valmennustoiminta

Seuran valmennustoiminnan tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta suunnistajan polun alusta maailman huipulle ja nostaa Helsingin Suunnistajat maan kärkiseurojen joukkoon niin viesteissä kuin henkilökohtaisissakin kilpailuissa. Helsingin Suunnistajien valmennuksessa korostuu urheilijakeskeinen toimintamalli, jossa seura tukee menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita kehittymisessä suunnistajana. Nuori Suomi -sinettiseuroille asetettujen kriteerien mukaan pyrimme valmentamaan nuoria terveeseen ja liikuntamyönteiseen elämäntapaan suunnistuksen kilpailu- ja harrastetoiminnan ohella.

Valmennustoimintaa koordinoi kolme jaostoa yhdessä valmennuspäällikön kanssa järjestäen harjoituksia leirejä ja kilpailumatkoja.

Vihreän ja valkoisen jaoston nuorilla on käytössä toimintamaksu 50 € / jäsen ja saman perheen muut nuoret 40 € / jäsen. Seura maksaa vihreän ja valkoisen jaoston toimintaan osallistuvien nuorten (alle 21-vuotiaat) kilpailujen osallistumismaksut kansallisiin suunnistuskilpailuihin rastiviikkoja ja jälki-ilmoittautumisia lukuunottamatta. Mikäli nuori ei osallistu ilmoittautumaansa kilpailuun, osallistumismaksu tulee korvata seuralle.

Vihreä jaosto

Vihreä jaosto vastaa seuran nuorimpien suunnistajien valmennuksesta. Jaoston ryhmät ovat Lähtöpolku, Jatkopolku ja Taitopolku.

Vuoden alussa 2017 tarkistetaan palkatun seuratyöntekijän ja muiden harjoituksista vastaavien henkilöiden toimenkuvat ja suunnitellaan kevätkauden harjoitukset ja määritellään harjoituspaikat.


Valkoinen jaosto

Valkoisen jaoston tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta ja auttaa urheilijoita etenemään omalla suunnistajan polullaan. Yksilöllistä kehittymistä tukemalla pyritään auttamaan myös menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita nousemaan kansalliselle huipputasolle ja menestykseen seuran viestijoukkueissa (SM, 10mila, Venlojen ja Jukolan viesti, Nuorten 10mila, Nuorten Jukola, 25manna ja Halikko-viesti.

Toiminnan piiriin kuuluu miesten ja naisten viestijoukkueissa menestyksekkäästi juosseita urheilijoita sekä vasta urheilijan elämään opettelevia nuoria, jotka haluavat kehittyä suunnistajina ja jotka tavoittelevat menestystä vasta tulevina vuosina. Valkoisen jaoston valmennuksen piirin kuuluu vuonna 2017 yhteensä noin 50 urheilijaa, joita ohjaavat koulutetut valmentajat.


Sininen jaosto

 

Sinisen jaoston tehtävä on tukea aikuisikäisten maajoukkuetasoisten tai sitä tasoa tavoittelevien sekä nuorten maajoukkuetason suunnistajien kehittymistä kohti kansainvälistä huippua. Jaosto järjestelee urheilijoiden taloudellista tukea sekä tarjoaa heille terveydenhoidollisen hoitopolun. Jaosto järjestää harjoituksia ja leirejä urheilijoiden valmentautumistarpeiden mukaisesti. Lisäksi jaosto koordinoi seuran edustusurheilijoiden valmistautumista Tiomilaan sekä  Jukolan ja Venlojen viesteihin.

Ryhmään kuuluvat korkeintaan kymmenen urheilijaa valitsee jaoston puheenjohtaja.

Kilpailujen järjestäminen

 

Kilpailujen järjestämistä valmistelee ja koordinoi seuran kilpailujaosto. Se myös avustaa sekä muita jaostoja tapahtumien järjestämisessä. Kilpailujaosto vastaa myös kartoitustoiminnasta. Vuoden 2017 tärkein kilpailutapahtuma on syyskuussa järjestettävä SM-sprintti, johon odotetaan yli 2000:a osallistujaa. Vuosittainen järjestettävä Suunto Games on kesäkuussa, viikko ennen Jukolaa. Vuoden 2017 aikana varmistetaan SG alueet kahdelle seuraavalle vuodelle.  

Kuntosuunnistusten järjestäminen

Iltarastijaosto tarjoaa laadukkaita kuntosuunnistustapahtumia Pääkaupunkiseudun kaiken ikäisille suunnistaville ja suunnistusta aloitteleville kansalaisille sekä seuran jäsenille. Tavoitteena on lisätä suunnistuksen harrastamista.

Muu seuratoiminta