36 hylkäystä tienylityksestä

By markku 14.4.2018

”Maastovalvonta hylkäsi kisan aikana 51 suoritusta. Lukua voi pitää poikkeuksellisen korkeana. Tarkempi tarkastelu paljastaa rikkeiden epätasaisen jakauman: peräti 36 hylkäystä tuli Isokaaren itäosan ylityspaikalta, ja niistä 35:ssä suunnistaja joko kiersi jälkimmäisen ohjauskeilaparin vasemman keikan väärältä puolelta tai selvästi ajoradan eli kielletyn alueen puolella. Hylkäyslinja tässä oli sovittu tuomarineuvoston ja valvojien kanssa, ja siitä oli tiedotettu etukäteen.

Muista hylkäyksistä 11 oli kielletyn alueen pystyviivoitukselle menemisiä. Loput kiellettyjen katujen ylityksiä tai kielletyn pensaan läpi kulkemisia. Yksi miesten kisassa kärkipään ajan juossut hylkäsi itsensä, koska oli leimannut rastilla kielletyn pensaan lävitse.”

 

Henrik Tala, maastovalvonnan päällikkö