Lauttasaaressa kilpaillaan EM-kisalipuista

By markku 11.4.2018

SALMING-SPRINT 13.4.2018

WRE-sarjojen valintaperusteena on ollut suunnistuksen sprinttimatkojen WR-pistetilanne viimeisenä ilmoittautumispäivänä. H21E-  sarjaan on valittu 80 osallistujaa, mutta Suunnistusliiton valmennusjohdolla on ollut mahdollisuus, ja se on käyttänyt mahdollisuuden lisätä H21E-sarjaan edellä mainittujen lisäksi 10 harkintapaikkaa. D21E-sarjaan starttaa 76 urheilijaa.

Miesten ja naisten kovatasoisiin WRE- ja EM-näyttösarjoihin starttaavat myös ”aiempien näyttöjen ja valintaryhmän näkemyksen perusteella joukkueeseen suoraan valitut urheilijat” (SSL) Fredric Portin ja Olli Ojanaho sekä naisista Marika Teini, Sari Anttonen ja Anna Haataja. Nähtäväksi jää, miten naisten kärkisuunnistajien iloiset vauvauutiset vaikuttavat kauden maajoukkuevalintoihin (YLE Urheilu to 12.4 yle.fi).

Suunnistusliiton valmennusjohto on valinnut H21E-sarjan harkintapaikoille seuraavat 10 urheilijaa:

 

Nimi Seura Valintaperuste
Heikkilä Niklas Turun Metsänkävijät Nuorten MJ
Karppinen Aleksi Ikaalisten Nouseva-Voima WRE
Lahtinen Tuomo Lahden Suunnistajat-37 WRE & Loppuranki
Leskinen Antti-Pekka Lynx WRE
Niemi Vili Paimion Rasti WRE & Loppuranki
Saikko Antti Tampereen Pyrintö Loppuranki
Syrjäläinen Topi Helsingin Suunnistajat WRE & Loppuranki
Syrjäläinen Arttu Helsingin Suunnistajat WRE
Taivainen Juho-Matti Pellon Ponsi Loppuranki
Ylinen Juho Ikaalisten Nouseva-Voima Loppuranki