Lasten ja nuorten alkeiskurssit

Suunnistuksen opettelu on mielenkiintoista ja hauskaa, kun malttaa opetella asioita pikku pala kerrallaan. Perusasiat ovat lopulta yksinkertaisia ja ne oppii, kun intoa riittää. Suunnistuksessa yhdistyy moni kiva asia, metsä, luonto, juokseminen, liikkuminen, yhdessä tekeminen ja aarteen- eli rastin etsintä.

Lasten suunnistuksen alkeiskurssi on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta ja metsässä liikkumisesta pitäville lapsille ja heidän huoltajilleen. Kurssin ikäsuositus on 6-vuotiaat ja vanhemmat. Kurssin tavoitteena on antaa perusvalmiuksia suunnistusharrastuksen aloittamiseen. Kurssilla tutustutaan suunnistukseen harrastuksena, karttaan ja karttamerkkeihin rennolla otteella. Leikitään ja pelataan suunnistusaiheisesti ja saadaan ensikosketus kartan kanssa liikkumiseen.

Kurssin tavoitteena on myös herättää lapsen ja nuoren kipinä lajiin ja halutessaan voi jatkaa harrastamista seuran jäsenenä ja taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä.

Alkeiskurssit 2022

Vuoden 2022 kurssiaikataulut

Kurssin kesto on kolme iltaa noin 1-1,5 h kerrallaan.

Alkeiskurssi 1: 7.4., 12.4. ja 14.4. Ilmoittautuminen päättynyt

Alkeiskurssi 2: 26.4., 28.4. ja 3.5. Ilmoittautuminen päättynyt.

Alkeiskurssi 3: 10.5., 17.5. ja 19.5. Ilmoittautuminen on päättynyt

Alkeiskurssi 4: 18.8., 23.8. ja 25.8. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja alkeiskursseista

Lisätietoja lasten alkeiskursseista antaa HS:n lasten ja nuorten taitovalmentaja Anton Salmenkylä 0405616563 anton.salmenkyla@helsinginsuunnistajat.fi

Suunnistuskoulu verkossa

Helsingin Suunnistajien Suunnistuskoulu verkossa on tutustumispaketti suunnistukseen harrastuksena ja Helsingin Suunnistajien nuorisotoimintaan.

Tämän tietopaketin ja sen videoiden avulla saat itsellesi, lapsellesi ja perheellesi perustiedot ja -taidot miten voit aloittaa suunnistuksen ensin omatoimisesti ja sitten halutessasi jatkaa seuratoiminnan pariin.

Klikkaa itsesi opintielle!

Materiaali on jaettu kolmeen osaan:

  • OSA 1. esittelee Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnan, ryhmät sekä käytännön asiat liittyen mm. jäsenpalveluun ja maksuihin.
  • OSA 2. on suunnistuksen alkeiskurssi – näin pääset alkuun, jossa kuuden hauskan ja opettavaisen videon avulla käydään läpi suunnistuksen perusasiat.
  • OSA 3. esittelee omatoimisesti suoritettavat Lasten rastit ja käytännön omatoimiset harjoittelumahdollisuudet.

Jos alkeiskurssi on suoritettu ohjeiden mukaisesti lapsi ja/tai nuori voi halutessaan liittyä seuran jäseneksi ja jatkaa harrastusta oman taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä.