Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan sunnuntaina 27.9. klo 10 alkaen Espoon Solvalassa Helsingin Suunnistajien Iltarastien yhteydessä.

Nuorten sarjakilpailut on tarkoitettu Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen.

Kilpasarjoihin voi osallistua suunnistamalla yksin. Saattajasarjan radan voi kulkea yksin tai saattajan tai parin kanssa. Saattajasarjassa ei ole ikärajoituksia.

 

Tiedotteiden päivitykset

26.9. – Ratapituudet korjattu (H/D 14 ja H/D 14L)
25.9. – Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt, loput ilmoittautumiset kisapaikalla sunnuntaina
25.9. – Alustava kilpailuohje julkaistu
20.9. – Kilpailukutsu julkaistu

 

TULOKSET

Online-tulospalvelu jo kilpailun aikana.

 

 

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Tervetuloa pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukseen!

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjasuunnistukset ovat tarkoitetut Espoon, Helsingin, Kirkkonummen ja Vantaan suunnistusseurojen nuorille. Niiden päätarkoituksena on antaa kilpailutuntumaa seuran harjoitusten jälkeen kohti isompia kilpailuja. Ne tarjoavat myös hyvän harjoitusmahdollisuuden ja kilpailun maastoissa, jotka soveltuvat hyvin nuorisosuunnistukseen. Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja Suunnistavan Uudenmaan sääntöjä sekä järjestäjän ohjeita.

Koronaohje

Kilpailuohjeiden lisäksi tulee huomioida vallitseva koronavirustilanne ja siihen liittyvä varovaisuus. Kaikkien paikalle tulijoiden tulee noudattaa Suomen Suunnistusliiton koronahjeistusta

Kilpailun lähdössä desinfioidaan kädet ennen maastoon lähtöä. Lisäksi kilpailualueella tulisi viettää mahdollisimman lyhyt aika altistumisten minimoimiseksi.

Paikka

Solvalla Svinghill, Nuuksiontie 82, Espoo.

Aika

Info ja ilmoittautuminen aukeaa klo 9.40. Maastoon pääsee klo 10.00-11.30. Maali sulkeutuu klo 13.00.

Lähtöön on matkaa 700 metriä. Etämaalista on 600 metrin matka kilpailukeskukseen. Muista käydä kilpailukortin luvussa tulospalvelussa kilpailukeskuksessa!

Pysäköinti

Swinghillin päällä Iltarastit-opasteiden mukaan.

Vastuuhenkilöt

Kilpailun johtajat: Kimmo Kärkkäinen ja Elina Roschier
Ratamestarit: David Farkas ja Jeppe Koivula

Ratamestarin lausunto (englanniksi)

Welcome to the last NSK event of the year! I hope you find fun courses and challenges facing you in the nice terrain at Solvalla!

Important to note, that the controls are normal Iltarasti controls, and are used by the Iltarasti event at the same time. There are many controls out, so please make sure you check the numbers. The start is about 700m from the competition center, so please calculate enough time. From the start, parents will be able to follow a trail to the finish, which is about 300m from there. After the finish, its about another kilometer back to the parking area and competition center.

RR controls are also normal IR controls, and both on the flag and the control you can see the IR control number and the RR control number (RR1, RR2 .. RR5) also.

The white and orange control flags are made of paper, and will be on a tree. The emit punching unit will be located on the same tree as the flag.

I wish you all good luck and nice weather for Sunday!

Ratamestarin lausunto (Suomeksi)

Tervetuloa vuoden viimeiseen sarjakilpailuun! Toivottavasti nautit radoista ja suunnistushaasteista Solvallan hienossa maastossa!

Huomaa, että rasteina ovat Iltarastien rastipisteet, joita käytetään samaan aikaan Iltarastien radoilla. Maastossa on useita rasteja, joten tarkasta aina oman rastin koodi. Lähtöön on noin 700 metrin matka kilpailukeskuksesta, joten varaa riittävästi aikaa siirtymiseen. Lähdöstä vanhemmat voivat siirtyä polkua pitkin noin 300 metrin päässä olevaan maaliin. Maalista on vajaa kilometri takaisin kilpailukeskukseen.

Rastireitin rastipisteet ovat myös Iltarasteilla käytössä. Rastilipuissa sekä leimasimessa on rastireittitunnusten (RR1, RR2,…RR5) lisäksi Iltarastien numerokoodi.

Rastilippuina toimivat Iltarasteilta tutut valko-oranssit paperiliput, jotka on kiinnitetty puihin. Emit-leimasimet ovat kiinni samassa puussa lipun lähellä.

Toivotan kaikille tsemppiä ja hyvää keliä sunnuntaille!

Kartta, sarjat ja radat

Kartan mittakaava on 1:7500, käyräväli 5 m. Mallikartat ovat infossa ja lähdössä. D/H 10-16L -sarjojen rastimääritteet on painettu karttoihin, ei erillisiä irtomääritteitä.

Sarja Matka km Rasteja lkm Sarja Matka km Rasteja lkm
D 8RR 2,4km* 5 H 8RR 2,4km* 5
D 10RR 2,4km* 5 H 10RR 2,4km* 5
D 10 1,9km 6 H 10 1,9km 6
D 12TR 1,8km 6 H 12TR 1,8km 6
D 12 2,0km 9 H 12 2,0km 9
D 14 2,7km 9 H 14 2,7km 9
D 14L 2,0km 9 H 14L 2,0km 9
D 16L 2,7km 9 H 16L 2,7km 9

* = matka viitoitusta pitkin.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Saattajasarjoissa (SRR, S10, S-TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ilmoittaudu infossa ennen lähtöön siirtymistä. Kaikkien, myös ennakkoonilmoittautuneiden, täytyy ilmoittautua ennen siirtymistä lähtöön. Ennakkoonilmoittautuneiden ei tarvitse täyttää ilmoittautumislomaketta, vaan heiltä luetaan ainoastaan emit-kortti järjestelmään.

HUOM! varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake.

Paikan päällä ilmoittautuvat täyttävät ensin ilmoittautumislomakkeen ja sen jälkeen ilmoittautuvat ilmoittautumispisteen toimitsijoille.

Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi! Palauttamatta jääneestä emit-kortista peritään 70 euron maksu.

Lähtöön on viitoitus n. 700m.

Toiminta lähdössä

Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 10.00-11.30. Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita. Huomatkaa sarjakohtaiset lähtökarsinat, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin. Kädet desinfioidaan lähtöpaikalla ennen maastoon lähtöä.

Lähtö on jaettu sarjojen mukaan kolmeen karsinaan seuraavasti:

  1. H/D8RR, H/D10RR, H/D10, H/D12TR
  2. H/D12, H/D14, H/D14L, H/D16L
  3. ei-kilpasarja

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja 10-sarjan suora voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan.
Em. suluissa olevat ajat ja karsinat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Rastit ovat merkitty paperisin Iltarastilipuin. Leimasin on lipun läheisyydessä esimerkiksi puuhun kiinnitettynä. Rastin tunnus on sekä lipussa, että leimasimessa.

Rastireitillä rastitunnusten RR1, RR2,… lisäksi on normaali numerotunnus iltarasteja varten.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2…

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat –Rastit on merkitty kartan rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on lyhyempi ja helpompi kuin H/D14-sarjan normaaliradat. Samalla tavoin H/D16L – sarja on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 15- ja 16 -vuotiaille.

Maaliintulon jälkeen

Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Siirry sen jälkeen kilpailukeskukseen leimasimen purkuun.

!!!HUOM!!! Aivan kaikkien, myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa tulospalvelussa metsästä poistulleeksi ennen kotiinlähtöään.

Tulokset

Online-tulospalvelu jo kilpailun aikana.

Mukavia rasteja!

 

 

KILPAILUKUTSU

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu (NSK) suunnistetaan Helsingin Suunnistajien Iltarastien yhteydessä sunnuntaina 27.9. Espoon Solvallassa.

Kilpailukeskus

Solvalla Swinghill, osoite Nuuksiontie 82, Espoo.

Kilpasarjat

Tytöt: D8RR, D10RR, D10, D12TR, D12, D14 sekä D14L (alkaville, rata sama kuin D12) , D16L (rata sama kuin D14)
Pojat: H8RR, H10RR, H10, H12TR, H12, H14 sekä H14L (alkaville, rata sama kuin H12), H16L rata sama kuin H14)

RR= rastireittirata: maastossa on viitoitettu reitti, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on reitinvalinta- (oikaisu-) mahdollisuuksia, joita voi käyttää hyväkseen.

TR= tukireittirata: on viitoitus kuten RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse aivan sen varrella. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

DH16L hiljattain suunnistuksen aloittaneille 14 -16 vuotiaille
DH14L hiljattain suunnistuksen aloittaneille 12 – 14-vuotiaille
HD10 polkusuunnistus

Kilpasarjoihin osallistutaan suunnistamalla yksin.

Saattajasarjan radat

Saattajasarjassa osallistuja voi kulkea yksin, parin tai saattajan kanssa. Sarjassa ei ole ikärajoituksia.
S-RR = rastireitti
S-TR = tukireitti
S-10-14 Tämä rata kuljetaan yksin, parin tai saattajan kanssa 10-, 12- tai 14-vuotiaiden radalla. Osallistuja voi iästään riippumatta kulkea haluamansa radan.

Osanottomaksut

Kilpailu on maksuton alueen seurojen jäsenille. Lisenssiä ei tarvita.

Turvallisuus

Jokainen suunnistaa omalla vastuullaan. Jos et ole täysin terve, älä osallistu kilpailuun äläkä tule kilpailukeskukseen. Muista turvalliset välimatkat ja hyvä käsihygenia.

Ilmoittautuminen

Toivomme ennakkoilmoittautumista oheisen lomakkeen kautta perjantaihin 25.9. klo 24 mennessä.

Ilmoittautuminen kisapaikalla tapahtuu palauttamalla täytetty ilmoittautumiskortti infoon. Kortteja on jaossa info-pisteessä. Ilmoittautumiskorttiin täytetään selvällä käsialalla kilpailijan nimi, sarja, seura ja emit-kortin numero. Ilmoittautumiskortin palauttamisen jälkeen kilpailija siirtyy lähtöön.

HUOM! Myös ennakkoon ilmoittautuneiden tulee käydä infossa ilmoittautumassa ennen siirtymistä lähtöön. Heidän ei tarvitse täyttää ilmoittautumiskorttia, vaan heiltä ainoastaan luetaan emit-kortti järjestelmään.

Leimaukset

Leimaukset tehdään Emit-kortilla. Lainattavia Emit-kortteja on saatavissa rajoitetusti infosta. Kadonneesta emitistä peritään 70€.

Aikataulu

Maastoon pääsee klo 10.00 – 11.30.
Maali sulkeutuu klo 13.00. Lähtöön on matkaa 750m. Maalista on 600 metrin paluu kilpailukeskukseen. Muista käydä kilpailukortin luvussa tulospalvelussa!

Kilpailumaasto

Solvallan urheiluopiston läheinen metsäalue, jossa on runsaasti polkuja ja ulkoiluteitä.

Kartta

Mittakaava 1:7500. Rastireittiä lukuunottamatta rastimääritteet ovat kartassa. Kartta on muovisuojassa.

Liikenne ja pysäköinti

Autot pysäköidään pysäköinninohjaajien opastuksen mukaan. Solvallaan pääsee myös julkisilla liikennevälineillä, katso HSL.fi.

Tiedustelut

Kimmo Kärkkäinen, 040 7563 444, if.ta1611630346jatsi1611630346nnuus1611630346nigni1611630346sleh@1611630346nenia1611630346kkrak1611630346.ommi1611630346k1611630346
Elina Roschier, if.ta1611630346jatsi1611630346nnuus1611630346nigni1611630346sleh@1611630346reihc1611630346sor.a1611630346nile1611630346

Tervetuloa!