Lasten ja nuorten alkeiskurssit

Lasten suunnistuksen alkeiskurssi on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta ja metsässä liikkumisesta pitäville lapsille ja heidän huoltajilleen. Kurssin ikäsuositus on 6-vuotiaat ja vanhemmat.

Alkeiskurssin tavoitteena on antaa perusvalmiuksia suunnistusharrastuksen aloittamiseen. Kurssilla tutustutaan suunnistukseen harrastuksena, karttaan ja karttamerkkeihin rennolla otteella. Leikitään ja pelataan suunnistusaiheisesti ja saadaan ensikosketus kartan kanssa liikkumiseen.

Kurssin tavoitteena on herättää lapsen ja nuoren kipinä lajiin ja halutessaan voi jatkaa harrastamista seuran jäsenenä ja taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä.

  1. Alkeiskurssi, päivämäärät 6.4., 8.4. ja 13.4. Ilmoittaudu kurssille
  2. Alkeiskurssi, päivämäärät 20.4., 21.4. ja 27.4. Ilmoittaudu kurssille
  3. Alkeiskurssi, päivämäärät 11.5., 18.5. ja 20.5. Ilmoittaudu kurssille

Sekä syksyllä seuraavasti:

4. Alkeiskurssi 17.8., 25.8. ja 26.8. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin

Kurssille mahtuu 25 lasta tai nuorta huoltajineen. Hinta on 30 euroa.

Päivitys 16.3.2021: Kevään HS:n Lasten alkeiskurssit toteutetaan sen hetkisiä rajoituksia noudattamalla. 

Pyrimme järjestämään alkeiskurssit suunnitellusti pienryhmä opetuksena. Mikäli mahdolliset uudet rajoitukset kuitenkin estävät kaikenkokoisten ryhmien kokoontumiset toteutamme opastukset etukäteen videoituna, kartat voisi ladata itse tai tarvittaessa postittaen ja maastossa pääsisi käymään huoltajan kanssa omatoimisesti. Lisäksi järjestäisimme etäyhteyden, jonka välityksellä kävisimme perusasioita ja analyysiä läpi. Lapset saavat enemmän iloa ja oppia, kun tapaamme livenä ja sen toteuttaisimme heti, kun rajoitukset antavat myöten. Ilmoitamme kurssin toteutustavan ilmoittautuneille kuusi päivää ennen kurssin alkua.

Alkeiskurssille osallistuneet, jotka liittyvät seuran jäseneksi alkeiskurssin jälkeen, saavat suunnistuksen aloituspaketin. Aloituspaketti sisältää oravat-ketut-sudet-paidan, harjoituspassin, käytännön ohjeita treeneihin ja kisoihin ilmoittautumisesta sekä huippusuunnistaja Olli Ojanahon tervetulotoivotuksen seuraan.

Suunnistuskoulu verkossa

Helsingin Suunnistajien Suunnistuskoulu verkossa on tutustumispaketti suunnistukseen harrastuksena ja Helsingin Suunnistajien nuorisotoimintaan.

Tämän tietopaketin ja sen videoiden avulla saat itsellesi, lapsellesi ja perheellesi perustiedot ja -taidot miten voit aloittaa suunnistuksen ensin omatoimisesti ja sitten halutessasi jatkaa seuratoiminnan pariin.

Klikkaa itsesi opintielle!

Materiaali on jaettu kolmeen osaan:

  • OSA 1. esittelee Helsingin Suunnistajien lasten ja nuorten toiminnan, ryhmät sekä käytännön asiat liittyen mm. jäsenpalveluun ja maksuihin.
  • OSA 2. on suunnistuksen alkeiskurssi – näin pääset alkuun, jossa kuuden hauskan ja opettavaisen videon avulla käydään läpi suunnistuksen perusasiat.
  • OSA 3. esittelee omatoimisesti suoritettavat Lasten rastit ja käytännön omatoimiset harjoittelumahdollisuudet.

Jos alkeiskurssi on suoritettu ohjeiden mukaisesti lapsi ja/tai nuori voi halutessaan liittyä seuran jäseneksi ja jatkaa harrastusta oman taitotason mukaisessa harjoitusryhmässä.