Opi suunnistamaan -kurssit

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Opi suunnistamaan -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Kevään 2022 kurssiaikataulut

Opi suunnistamaan kurssi 1: 29.3. – 19.4.2022. ilmoittautuminen on päättynyt, seuraaville kursseilla on tilaa

Opi suunnistamaan kurssi 2: 26.4. – 17.5.2022. Ilmoittautuminen on päättynyt, viimeiselle kurssille on tilaa

Opi suunnistamaan kurssi 3: 24.5. – 14.6. 2022. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Kurssien tarkemmat aikataulut ja sisällöt löydät täältä

Kurssin sisältö

Opi suunnistamaan -kurssi sisältää kaksi etäluentoa ja ohjatun maastoharjoituksen. Kurssilla hyödynnetään Iltarastiratoja, aloittelijoille sopivia Lasten rasteja ja lähikiintorasteja. Kurssin kesto on kolme viikkoa. Kurssi sisältää aloituspaketin kotiin lähetettynä. Aloituspaketissa on kiintorastikartta, kurssin aloitusviikon Iltarastikartta ja seuraavan viikon Iltarastikartta. Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen facebook ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin. 

Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen ja Annamari Vierikko, sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.

Kurssin maksu 60 euroa, suoritetaan omatoimisesti tilisiirrolla Nordea FI05 1243 3000 1989 69, viitteeksi “Opi suunnistamaan kurssi 1, 2 tai 3” tai liikuntaetujen mobiilli-/verkkomaksuilla (Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak, Tyky). Maksaessasi liikuntaeduilla, kirjoita lisätietokenttään “Opi Suunnistamaan kurssi”, mikäli mahdollista. Käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”.