Opi suunnistamaan -kurssit

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Opi suunnistamaan -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Kevään 2023 kurssiaikataulut, ilmoittautumiset avataan viimeistään 6.2.

1 Opi suunnistamaan kurssi 11.4. – 2.5.
TI 11.4. luento
IR 10.4. Kivikko
treeni 18.4 Pirkkola
IR 17.4. Paloheinä
II luento 2.5.

2. Opi suunnistamaan kurssi 19.4. – 10.5.
KE19.4. I luento
IR 17.4. Paloheinä
KEtreeni 26.4. Pirkkola
joku lähikiintorastikartta
II KE luento 10.5.

3. Opi suunnistamaan kurssi 2.5. – 24.5.
I luento TI 2.5. tai KE 3.5.
IR 1.5. Pirkkola (Maunula)
treeni TI 9.5. tai KE 10.5.Pirkkola
joku lähirastikartta tai
II luento ti 23.5. tai KE 24.5.

Jo kurssin käyneille suosittelemme Helsingin Suunnistajien harrasteryhmää, HSYhteislähtöä. Iltarastit alkavat huhtikuussa 2023. Siellä aloitteleville suunnistajille sopivat radat ovat 2km ja 4km.

Kurssien 2022 tarkemmat aikataulut ja sisällöt löydät täältä

Kurssin sisältö

Opi suunnistamaan -kurssi sisältää kaksi etäluentoa ja ohjatun maastoharjoituksen. Kurssilla hyödynnetään Iltarastiratoja, aloittelijoille sopivia Lasten rasteja ja lähikiintorasteja. Kurssin kesto on kolme viikkoa. Kurssi sisältää aloituspaketin kotiin lähetettynä. Aloituspaketissa on kiintorastikartta, kurssin aloitusviikon Iltarastikartta ja seuraavan viikon Iltarastikartta. Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen facebook ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin. 

Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen ja Johanna Hulkkonen sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.

Kurssin maksu 60 euroa, suoritetaan omatoimisesti tilisiirrolla Nordea FI05 1243 3000 1989 69, viitteeksi “Opi suunnistamaan kurssi 1, 2 tai 3” tai liikuntaetujen mobiilli-/verkkomaksuilla (Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak, Tyky). Maksaessasi liikuntaeduilla, kirjoita lisätietokenttään “Opi Suunnistamaan kurssi”, mikäli mahdollista. Käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit”.