Opi suunnistamaan -kurssit, kevät 2021

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Helsingin Suunnistajien supersuositut Naisten kurssit ovat nyt kaikille nuorille ja aikuisille avoimia Opi suunnistamaan -kursseja. Seuraavat kurssit järjestetään koronaohjeistukset ja -turvallisuus huomioiden keväällä 2021.

Opi suunnistamaan -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Kurssin sisältö

Opi suunnistamaan -kurssi sisältää etäluennot kurssin aluksi ja lopuksi. Tavoitteena on toteuttaa yksi harjoitus ohjaajien etätuella omatoimisesti ja jos koronatilanne sen sallii, toinen pienryhmissä. Kurssilla hyödynnetään myös aloittelijoille sopivia Lasten Rasteja. Kurssin kesto on kolme viikkoa. Kurssi sisältää aloituspaketin kotiin lähetettynä. Aloituspaketissa on Pirkkolan kiintorastikartta, kurssin aloitusviikon Iltarastikartta ja seuraavan viikon Iltarastikartta Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen facebook ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin. Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen ja Annamari Vierikko, sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.

Kurssien aikataulut

Opi suunnistamaan -kurssi 1, ti 30.3. – 12.4. Kurssi päättynyt, kiitos osallistujille!

Opi suunnistamaan -kurssi 2 – ti 27.4. – 18.5. Kurssi on päättynyt, kiitos osallistujille!

Opi suunnistamaan -kurssi 3, ti 25.5. – 15.6. Ilmoittautuminen on päättynyt – Kurssi käynnissä!

Maksu

Kurssin hinta on 50 euroa. Maksutavat ovat:

  • MobilePay:llä numeroon 52521
  • liikuntaetujen mobiili/verkkomaksuilla (Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak, Tyky). Maksaessasi liikuntaeduilla, kirjoita lisätietokenttään ”Opi suunnistamaan -kurssi”, mikäli mahdollista. Käyttöpaikka on “Helsingin Suunnistajat/Iltarastit
  • tai tilisiirrolla tilille Helsingin Suunnistajat: FI05 1243 3000 1989 69 viitettä 31367 käyttäen

Voit varata kurssipaikan ilmoittautumislomakkeen kautta mutta vasta maksamisen jälkeen paikka on sinulle varattu. Suoritathan kurssimaksun vuorokauden sisällä ilmoittautumisesi jälkeen.

Tiedustelut: , 045 657 9455 (arkisin klo 9-16)

Kursseille otetaan mukaan 55 osallistujaa/kurssi.