Opi suunnistamaan -kurssit

Ota karttamerkit haltuun, opi tuntemaan metsäsi paremmin, opi sellaisia suunnistustaitoja, että rohkenet mennä metsään ja poiketa polulta!

Seuraavat Opi Suunnistamaan kurssit jälleen keväällä 2022. Ilmoittautumiset avataan helmikuussa 2022. Kiitos kaikille kevään kurssilaisille!

Helsingin Suunnistajien supersuositut Naisten kurssit ovat nyt kaikille nuorille ja aikuisille avoimia Opi suunnistamaan -kursseja.

Opi suunnistamaan -kurssilla tutustutaan suunnistukseen lajina ja suunnistuksen ja metsässä liikkumisen perustaitoihin, opetellaan kompassin käyttöä, karttamerkkejä ja kartanlukua niin, että kurssin päätteeksi osallistuja voi omatoimisesti käydä muun muassa kuntorasteilla suunnistamassa ja/tai liikkua turvallisesti metsässä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa suunnistuskokemusta.

Kurssin sisältö

Kevään 2022 kurssien sisältö julkistetaan myöhemmin, mm. lähiopetusta tullaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan

Kevään 2021 kurssin sisältö: Opi suunnistamaan -kurssi sisältää etäluennot kurssin aluksi ja lopuksi. Tavoitteena on toteuttaa yksi harjoitus ohjaajien etätuella omatoimisesti ja jos koronatilanne sen sallii, toinen pienryhmissä. Kurssilla hyödynnetään myös aloittelijoille sopivia Lasten Rasteja. Kurssin kesto on kolme viikkoa. Kurssi sisältää aloituspaketin kotiin lähetettynä. Aloituspaketissa on Pirkkolan kiintorastikartta, kurssin aloitusviikon Iltarastikartta ja seuraavan viikon Iltarastikartta Aloituspaketista löytyvät myös karttamerkit ja karttamuovi.

Säännöllinen vuorovaikutus kurssilla tapahtuu yhteisen sisäisen facebook ryhmän kautta. Tämän keskustelualustan kautta kurssilainen voi jakaa kokemuksia, esittää kysymyksiä ja keskustella muiden kanssa. Ohjaajat ottavat osaa keskusteluun, antavat vinkkejä, ohjailevat toimintaa ja vastailevat kysymyksiin. Ohjaajina toimivat kokeneet ja innostavat Helsingin Suunnistajien Pauliina Lankinen ja Annamari Vierikko, sekä heidän lisäkseen muita seuran aktiiveja.