Suuri suunnistusilta Downtown Nuuksiossa

Downtown65

Downtown 65, värikäs ja vauhdikas multisporttiseura Länsi-Vantaalta, lähtee isosti Nuuksion 7 -tapahtumaan mottonsa mukaan “tosissaan muttei totisesti”. Haastattelussa Jani Brandt välittää Nuuksion kiertoon valmistautuvien urheilijoiden tunnelmia. Kuvat: Downtown 65 arkisto.

 

Isosti suureen suunnistusiltaan

Downtown 65 pinkit edustusasut on nähty ennenkin metsässä kartta kädessä. Nyt olette liikkeellä huomattavan isolla joukolla. Onko taustalla patoutunutta nuuksiontarvetta tai jukolanpuutetta vai mistä on kyse?

​”Kyllä, kaipuu Jukolaan ja suunnistusareenoille on suuri. Jukola on aina ollut seuran yksi päätapahtumista, jossa olemme päässeet toteuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla seuramme arvoja ja niistä etenkin yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna, kun Jukola peruutettiin päätimme heti seurassa, että Jukolapäivälle on keksittävä korvaavaa suunnistukseen liittyvää toimintaa. Päätimme, että pidämme 13.6 virtuaalisesti “Suuren suunnistusillan”. Hetken päästä tästä HS ilmoitti Nuuksio 7 tapahtumasta, joka sopi suunnitelmiin ja tuli ikään kuin kirsikkana kakun päälle. Heti päätimme, että tähän hienoon tapahtumaan osallistutaan isosti.”

Nuuksiosta suuntaa Tiomilaan

Downtown65 bussiDowntown 65 lähettää Nuuksioon upeasti kuusi joukkuetta: “Edari on tyypillisesti koottu ns. varmoista tekijöistä ja Akatemia nousevista ja nälkäisistä haastajista. Legion of Doom joukkueessa on kavereita, jotka eivät ujostele rastinotossa eikä massalähdöissä ja ovat valmiita laittamaan itsensä likoon tiukoissa jopa kontakteja vaativissa tilanteissa. Suunnistus jaloissa joukkue koostuu vahvajalkaisista kavereista, jotka ovat erittäin vahvoja ryväsjuoksijoita, mutta välillä saattaa kartta ja jopa metsäkin olla suunnistuksen tiellä.

Downtown 65 ei ole vielä ollut Tiomila- viestissä mukana, mutta sinne olemme ensi vuonna menossa ja seurassa onkin panostettu myös ruotsalaisen suunnistuksen erityispiirteisiin ja joukkue OK Tunnelbana Pojkar lähtee tätä ruotsalaisen suunnistuksen tunnelmaa hakemaan. Joukkue Suojuotti kertoo siitä, että joukkueessa on kokemusta ja kovaa karttojen ja maaston tuntemista eikä mikään pieninkään maastonpiirre jää näiltä ketuilta huomaamatta.”

Miten Downtown 65 yhteisön koronakevät on muuten sujunut? Oletteko löytäneet lääkkeitä etäsosiaalisuuteen?

“​Hyvin on sujunut, vaikka yhteistreenejä ei ole järjestetty. Kukin jäsen on treenannut itsenäisesti, vaikka toki olemme treeneistä kuulumisia vaihdelleet eri kanavien kautta. Olemme myös järjestäneet seuran virtuaalimeettejä, joilla olemme yrittäneet täyttää yhteisöllisyysvajetta.”

 

“Kärjen vauhtiin on lähdettävä, joskus jaksaa maaliin asti”

Nuuksion 7Millaisin odotuksin lähdette Nuuksion 7:aan? Oletteko asettaneet tulostavoitteita?

“​Oikeastaan mitään tulostavoitteita ei ole. Ehjiä suorituksia lähdetään tekemään ja kokemusta hakemaan. Mutta onhan seuran sisällä varmaan jonkin näköistä otatusta tulevien viestien joukkueiden ja osuuksin näkökulmasta. Ja niin kuin Iivo Niskanen sanoi: kärjen vauhtiin on lähdettävä, joskus jaksaa maaliin asti.”

 

Nuuksion 7 ja Nuuksion 4 -epäviestikuntosuunnistus juostaan omatoimisesti 12.-14.6.2020, ilmoittautuminen sulkeutuu 31.5.

>> Nuuksion 7 -tapahtumasivut

×

Comments are closed.