Jukola-Venlakoulut ovat jo käynnistäneet kurssiohjelman mukaisen harjoittelun. Myös omatoimiselle ja tavoitteelliselle kuntosuunnistajalle löytyy hyvä maanantai-illan Iltarasteja täydentävä työkalupakki oman kunnon ja taidon viimeistelyyn Lahti-Hollola Jukolaa 2018 varten.

Firmaliigan kisat 8.5. alkaen

Yritysjoukkueiden ja kaveriporukoiden kisan lisäksi Firmaliigan tapahtumat ja radat ovat avoimia myös kaikille kuntosuunnistajille. Liigan radat laittavat sekä suunnistustaidot että kunnon koetukselle. A-lohkon 6km rata on täysin vertailukelpoinen kansallisten suunnistuskisojen tarjoamiin haasteisiin.

Kisajärjestelyt (lähtö äänimerkillä, kartta vasta lähdön jälkeen, K-pisteen käyttö) tuovat oman lisämausteensa tapahtumiin. Firmaliigan tapahtumat tiistai-iltaisin 8.5. Rinnekoti-Halkolampi, 15.5. Haukkalampi-Högbacka ja 23.5. Kattilajärvi.

Linkit: Firmaliiga, avauskisa 8.5. Rinnekoti, Firmaliigan ohjeet

Viestiharjoitus 14.5. Paloheinä

Iltarastit Taitotreeneissä 14.5. Paloheinässä on vuorossa viestiharjoitus Jukola-hengessä: tarjolla on 4 ja 6km radat yhteislähdöllä kello 18:00 ja hajontarasteilla. Tee ennakkoilmoittautuminen tästä (ei sitova, auttaa karttamäärien arvioinnissa) ja tule paikalle hyvissä ajoin.

Ilmoittaudu normaalisti Iltarastit myyntipisteessä, josta saat “narikkalapun” ja ohjeet lähtöpaikalle. Emit-nollaus hoituu lähtöpaikalla ja kartan saat lähtöhetkellä. Viesti on hyvää harjoitusta itsenäiseen suunnistamiseen ja muiden juoksijoiden vaikutuksen minimointiin.

Linkit: Ennakkoilmoittautuminen , Taitotreenit

Pitkät Iltarastit 28.5. alkaen

Jukolan-viestin pisimmät osuudet ovat 11-15km, ne kaksi “lyhyttäkin” 9km. Pidempi taival pistää kropan koetukselle, vaatii pidempijaksoista keskittymistä ja omaa energiatankkaustakin pitää miettiä. Tuntumaa pidempiin vetoihin saat Iltarastien pitkilltä matkoilta: 12km rata on tarjolla 28.5. Luukissa (etelä), 4.6. Salmessa ja 11.6. Luukissa (pohjoinen)

Linkit: Iltarastit kalenteri

HOG-kuntosuunnistus 9. ja 10.6.

Helsinki O-Games on perinteinen kilpasuunnistajien “katsastus” viikkoa ennen Jukolaa. Kahden päivän korkeatasoinen kisa Velskolassa tarjoaa tänäkin vuonna hienot maastot ja vaativat radat myös kuntosuunnistajille. Vuosi sitten HOG:sta nautti ennätykselliset 500 kuntosuunnistajaa.

Linkit: Helsinki O-Games

Kiintorastit omatoimiseen harjoitteluun

Jos edelliset tapahtumat eivät sovi omaan kalenteriin tai kaipaat lisää itsenäistä harjoitusta, kauden 2018 kiintorastit ovat jo paikoillaan odottamassa hyvissä maastoissa: Pirttimäki, Solvalla, Luukki ja Salmi. Kiintorasteissa on heijastin joten ne sopivat myös yöjuoksuun.

Karttoja voit ostaa 8€ kappalehintaan Iltarasteilta sekä Pirttimäen kahvilasta, Luukin kahvilasta, Solvallan urheiluopiston infosta, Luontokeskus Haltiasta ja Suunnistajan Kaupasta (Museokatu 34).

Linkit: Kiintorastit

Työkaluja oman suorituksen analysointiin

Suunnistusharjoittelun lisäksi omaa suoritusta kannattaa arvioida säännöllisesti ja tunnistaa omat kehityskohteet. Helsingin Suunnistajien kuntosuunnistustapahtumissa on käytössä online-tulospalvelu, josta löydät tulokset, väliajat sekä oman tuloskorttisi. Tälle kaudelle tuloskorttiin on tullut mukaan myös havainnollinen esitys omasta onnistumisesta läpi radan.

Nuuksion tapahtumissa on käytössä myös Reittihärveli, josta pääset helposti vertailemaan omia reitinvalintojasi muihin suunnistajiin. Saat reittisi helposti näkyviin joko lataamalla GPS-jäljen tai piirtämällä.

Linkit: Online-tulospalvelu, Reittihärveli

Lähdössä Jukolaan mutta joukkue puuttuu?

Helsingin Suunnistajien Jukola- ja Venla-joukkueista löytyy paikkoja myös ensikertalaisille ja aloittelijoille. Vaikka et vielä olisi seuran jäsen, niin ilmoittaudu rohkeasti mukaan (if.ta1547780780jatsi1547780780nnuus1547780780nigni1547780780sleh@1547780780aloku1547780780j1547780780) kokemaan Jukolan tunnelmaa parhaalla tavalla, eli suunnistaen.

Linkit: Helsingin Suunnistajat Jukolassa 2018