Helsingin Suunnistajien valmennustoiminnan tavoitteena on kasvattaa vuosi vuodelta enemmän urheilijoita kansalliselle sekä aina kansainväliselle huipulle asti. Lisäksi menestystä tavoitellaan nuorten ja aikuisten seuraviesteissä.

Helsingin Suunnistajien valmennus pohjautuu urheilijakeskeiseen toimintamalliin. Urheilijan lähimpänä tukena on ryhmävalmentaja (ryhminä ovat naiset, miehet, tytöt ja pojat), joka seuraa ja tukee urheilijaa valmentautumisen eri tilanteissa sekä pitää yhteyttä henkilökohtaiseen valmentajaan. Harjoituksien ja tapahtumien järjestelyistä vastaavat valmentajista kootut fysiikka-, taito-, leiri- ja tukiryhmät. Valmennustoiminnan kokonaisuutta koordinoi osa-aikaisesti palkattu valmennuspäällikkö Harri Koski.

Urheilija osallistuu oman harjoitusohjelmansa mukaisesti seuran harjoituksiin ja testeihin sekä raportoi säännöllisesti harjoittelustaan. Urheilija osallistuu myös aktiivisesti seuratyöhön.

Valmentajat ja urheilijat näyttävät esimerkkiä muille urheilijoille HS:n eettisten linjausten mukaisesti. HS:n leireillä, kilpailumatkoilla ja yleisesti urheilutoiminnassa ei hyväksytä päihteitä. Toiminnassa korostetaan terveitä elämäntapoja sekä kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) ja kansallisen liiton (SSL) sääntöjä sekä ADT:n antidopingsääntöjä.

Linkistä löytyy kuvat viitekehyksestä, jossa HS:n valmennus toimii.

HS Valmennus_ polku ja urheilija keskiössä

Kuva: Markku Brummer