Helsingin Suunnistajien toimintasuunnitelma vuodeksi 2018

Yleistä

Helsingin Suunnistajien toiminnassa on tilaa niin huipulle tähtäävälle kilpasuunnistajalle kuin aloittelevalle harrastelijalle ikään katsomatta. Seura on jäsenmäärältään Suomen suurimpia. Suurta jäsenmäärää pyritään hyödyntämään erilaisten tapahtumien kuten Iltarastien, Firmaliigan, Helsinki Orienteering Gamesin järjestelyissä ja samalla tarjoamaan jäsenille Suomen parasta toimintaa.

Vuosi 2018 on Helsingin Suunnistajien 75. toimintavuosi. Juhlavuotta pyritään pitämään esillä seuran toiminnassa koko vuoden ajan. Seuran Synttärit järjestetään 10. marraskuuta 2018.

HS:n strategisia tavoitteita 2010-luvulla ovat:

  • Nousta Suomen menestyvimmäksi kilpasuunnistusseuraksi
  • Säilyttää asema Suomen parhaana kuntosuunnistusseurana, johon jokainen voi kokea itsensä tervetulleeksi

Valmennustoiminta

Seuran valmennustoiminnan tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta suunnistajan polun alusta maailman huipulle ja nostaa Helsingin Suunnistajat maan kärkiseurojen joukkoon niin viesteissä kuin henkilökohtaisissakin kilpailuissa. Helsingin Suunnistajien valmennuksessa korostuu urheilijakeskeinen toimintamalli, jossa seura tukee menestykseen tähtääviä ja motivoituneita urheilijoita kehittymisessä suunnistajana. Nuori Suomi -sinettiseuroille asetettujen kriteerien mukaan pyrimme valmentamaan nuoria terveeseen ja liikuntamyönteiseen elämäntapaan suunnistuksen kilpailu- ja harrastetoiminnan ohella. Helsingin Suunnistajat kehittää valmennustoimintaansa ja osallistuu suunnistusliiton Suunta Huipulle kehitysprojektiin.

Valmennustoimintaa koordinoi kolme jaostoa yhdessä valmennuspäällikön kanssa järjestäen harjoituksia leirejä ja kilpailumatkoja. Jaostojen nimissä otetaan puoli askelta taaksepäin, kun jaostot toimivat jatkossa nimillä Nuorisojaosto, Valkoinen jaosto ja Sininen jaosto.

Vuonna 2018 otetaan käyttöön 150 euron ryhmämaksu valkoisen ja sinisen jaoston valmennusryhmiin (nuoret 14-18 -vuotiaat, naiset ja miehet) kuuluvilta ja 70 euron ryhmämaksu nuorisojaoston ryhmiin kuuluvilta. Ryhmämaksu oikeuttaa osallistumaan seuran järjestämille leireille ja kilpailumatkoille sekä talvi- ja kesäkauden harjoituksiin. Seura myös tukee ryhmämaksun maksaneiden osallistumista leireille ja kilpailumatkoille ja maksaa heidän osallistumismaksunsa kansallisiin suunnistuskilpailuihin   rastiviikkoja ja jälki-ilmoittautumisia lukuun ottamatta HD20 ja nuorempien sarjoissa kokonaan sekä HD21-sarjoissa valmennussopimusten mukaisesti.

Nuorisojaosto

Nuorisojaosto vastaa lasten ja nuorten suunnistusopetuksesta noin 15-vuotiaisiin saakka.
Lasten suunnistuskoulussa on erilaisia tasoja aivan alkeista suoran suunnistukseen. Suunnistuskoulussa on tavoitteena kehittää suunnistuksen perustaitoja ja saada jokaisesta ikäluokasta mahdollisimman monta lasta jatkamaan aktiivisesti suunnistusharrastusta sekä osallistumaan kilpailuihin ja leireille.


Valkoinen jaosto

Valkoisen jaoston toiminnan tavoitteena on kannustaa ja tukea nuoria urheilijan polulla kohti tavoitteellista valmentautumista, menestymistä nuorten SM- ja viestikilpailuissa (Nuorten 10mila, Nuorten Jukola) ja pääsyä nuorten kansainvälisiin kilpailuihin sekä tukea aikuisikäisiä urheilijoita tavoittelemaan hyviä SM- ja viestisijoituksia (10mila, Venlojen ja Jukolan viesti, 25manna ja Halikko-viesti).

Valkoisen jaoston valmennusryhmät ovat nuoret (14-18 -vuotiaat) ja aikuiset (naiset ja miehet). Jaoston valmennuksen piirin kuuluu vuonna 2018 yhteensä noin 50 urheilijaa, joita ohjaavat koulutetut valmentajat.


Sininen jaosto

Sinisen jaoston tehtävä on tukea aikuisikäisten maajoukkuetasoisten tai sitä tasoa tavoittelevien sekä nuorten maajoukkuetason suunnistajien kehittymistä kohti kansainvälistä huippua. Jaosto järjestelee urheilijoiden taloudellista tukea sekä tarjoaa heille terveydenhoidollisen hoitopolun. Jaosto järjestää harjoituksia ja leirejä urheilijoiden valmentautumistarpeiden mukaisesti. Lisäksi jaosto koordinoi seuran edustusurheilijoiden valmistautumista Tiomilaan sekä Jukolan ja Venlojen viesteihin.

Sinisen jaoston hallinnoimaan ryhmään kuuluu noin kymmenen urheilijaa, jotka valitsee jaoston puheenjohtaja.

Kilpailujen järjestäminen

Kilpailujen järjestämistä valmistelee ja koordinoi seuran kilpailujaosto. Se myös avustaa sekä muita jaostoja tapahtumien järjestämisessä. Kilpailujaosto vastaa myös kartoitustoiminnasta.  Vuosittainen järjestettävä kansallinen kilpailu on kesäkuussa, viikko ennen Jukolaa. Vuoden 2018 aikana varmistetaan sen alueet kahdelle seuraavalle vuodelle.  

Kuntosuunnistus

Iltarastijaosto toimii kuntosuunnistuksen edistämiseksi tarjoamalla laadukkaita kuntosuunnistustapahtumia ja suunnistusopetusta pääkaupunkiseudun kaiken ikäisille suunnistaville ja suunnistusta aloitteleville kansalaisille sekä seuran jäsenille. Tavoitteena on lisätä suunnistuksen harrastamista.

Muu seuratoiminta

Talous

Seuran talous on vakaalla pohjalla. Aiempina vuosina kertynyt ylijäämä tarjoaa mahdollisuuden suunnitella valmennuksen toimintoja samassa laajudessa kuin aiemminkin riippumatta siitä minkälainen säistä riippuva tuotto kuntosuunnistuksesta seuralle saadaan. Jäsenmaksut vuonna 2018 ovat: Aikuiset 60 €, seniorit 30 € ja nuoret 30 €.

Päivitetty viimeksi 24.1.2018 klo 20:15