Suunto-Games 2016

D21E-sarjan voittajat

Naisten huippusarjan D21E voittajat: 1. Sofia Haajanen Pohjant, 2. Aino Mänkärlä Lynx ja 3. Inga Dambe PR

H21E-sarjan voittaja

Miesten huippusarjan H21E voittaja Hiidenkiertäjien Oskari Liukkonen loppuviitoituksella

H21E-sarjan voittajat

Miesten huippusarjan H21E muut palkinnonsaajat: 4. Denis Grishman RaVa, 2. Mikko Siren AngA ja 3. Jörgen Wickholm Trian.

12.6. 2016
Löytötavaraa...
Epäselvästä kuvasta päätellen emit, kello, kompassi, sykevyö, suunnistuskenkä, juomapullo, määritekotelo tms. Lisäksi kerraston paita ja hanskat. Niitä voi kysyä Helsingin Suunnistajien Iltarasteilla maanantaisin tai muulloin puhelimitse: Pekka Väisänen 0400 490837 tai sähköpostilla: pekka.vaisanen(at)pekkasport.fi

10.5.2016
Kansainväliset kisat
Ulkomaalaisia suunnistajia osallistuu tänäkin vuonna Suunto-Gamesiin runsaasti. Suunto-Games kamppailee kovasti Forssa-Gamesin kanssa Suomen toiseksi kansainvälisimmän suunnistuskilpailun tittelistä. Jukola tietysti on se ykkönen.

Maa Suunnistajia
15
4
4
3
3
3
2
1
1
1
1
 Yhteensä 38
Kävelykartta kilpailukeskukseen
...kilpailukeskukseen

8.6.2016
Jospa kävelisit pysäköinnistä kilpailukeskukseen...
Ei mikään pöllömpi idea. Swinghillin mastolta kävelymatkaa kilpailukeskukseen ulkoilutietä, polkuja ja osin metsää pitkin on 2 km. Voit vielä tulostaa itsellesi kartan ja pari rastia matkalukemiseksi.

Sensijaan HS:n sukkulabussilla kulkevalle tulee kävelymatkaa ensin alas pysäkille 0.4 km ja sitten Ruuhijärven tienhaarasta vielä 0.7 km eli yhteensä 1.1 km. Mutta tällä kertaa vähimmällä kävelyllä perille pääseekin Helsingin seudun liikenteen bussilla 85A kulkeva, jolle matkaa pysäkiltä kilpailukeskukseen on 0.9 km. Lue tästä lisää opastussivulta

3.6.2016
Ratamestarilla on sanottavaa...
Nyt on tarjolla harvinainen mahdollisuus päästä pääkaupunkiseudulla varsin vieraaseen maastoon.

Maaston länsiosalla on alueita, joilla on viimeksi kilpailtu 1990-luvulla. Itäosa saattaa olla tutumpaa, tosin sielläkin on käyty vain vuosien 2005 ja 2012 Suunto-Gamesissa ja joskus Iltarastien sekä Firmaliigan pisimmillä radoilla. Lue lisää

6.6.2016
Lasten ratamestarien terveiset
Lasten ratamestareilla on tällä kertaa poikkeuksellisen tärkeää asiaa maastosta ja radoista.

Maastossa on vähän tai ei ollenkaan lasten suunnistuksessa käytettäviä kohteita kuten peltoja, ojia, polkuja teitä yms. Tästä syystä maastoon on vedetty apupolkuja. Lue ja katso kuvista yhdessä lapsen kanssa, miltä apupolut kartassa näyttävät. Rastireittiläisille kannattaa erityisesti muistuttaa, minkä värisiä rastireittinauha ja apupolkunauha kumpikin ovat.

3.6.2016
Tasaista on...
Torstai-iltaan mennessä Suunto-Gamesiin ja Grano-Gamesiin oli molempiin ilmoittautunut täsmälleen yhtä monta kilpailija eli 219. Aikaa on vielä kolme päivää ja suurin ryntäys on vasta edessä.

alt text
Porukalla on kiva lähteä suunnistamaan

2.6.2016
Kuntosuunnistus
Kaikki eivät halua kilpailla tai haluavat suunnistaa perhepiirissä tai muuten vaan retkeillä kartan ja kompassin kanssa.

Teille kaikille on tarjolla Suunto-Gamesin kuntosuunnistus. Kolme hienoa suunnistusrataa, rastiliput ja kauniita maisemia. Tervetuloa. Lue lisää

alt text
Sisäkuva
Urheiluopiston huoneesta

28.4.2016
Hotellimajoitusta Suunto-Games viikonlopuksi
Solvallan Urheiluopisto (Folkhälsan Utbildning) tarjoaa mukavan majoituspaketin Suunto-Games viikonlopuksi. Myös aamupalamahdollisuus. Lue lisää majoitussivulta

Solvallasta on bussikuljetus kilpailukeskukseen sekä lauantaina että sunnuntaina kilpailujen aikana. Ja Solvallaanhan pääsee myös HSL:n bussilla seutulipun hinnalla. Lue lisää opastussivulta.

25.4.2016
Ratamestari yllättää
Lauantaina kaikki sarjat lähtöön mennessään ylittävät rautatien - ei, aprillipäivä oli ja meni. Ylipäänsäkin lähtöön mennessä kannattaa olla tarkkana, koska pian rautatieylityksen jälkeen polku vie suojelualueen poikki. Pysy siis tiukasti polulla.

alt text

24.4.2016
Kilpailukeskusta valmistellaan
Näin mukavasti sisätiloissa valmistellaan Suunto-Gamesin kilpailukeskusta.

Tämänvuotinen kilpailukeskus on syvällä Nuuksionpäässä Ruuhijärven tuntumassa Seppo Merilän (kuvassa vasemmalla) mökillä. Muista siis, että kilpailukeskuksessa suorin reitti ei ole paras ja kierrä kukkaistutukset.

29.3.2016
Kilpailukutsu
Kilpailukutsun ennakko julkaistu. Lopullinen kilpailukutsu julkaistaan Suunnistajassa 3/2016

Kannattaa jo nyt huomata, että tie hyviin maastoihin vie bussikuljetuksen kautta.

15.1.2016
Suunto-Games 2016 pähkinänkuoressa
Suunto-Games järjestetään tuttuun tapaan kaksipäiväisenä kilpailuna viikkoa ennen Jukolaa eli 11-12.6.2016.

Kilpailu käydään Nuuksionpään tienoilla Espoon ja Vihdin rajaseudulla. Kilpailunjohtaja on Pekka Väisänen. Ratamestarina on Raino Lampinen. Lasten ratojen ratamestarit ovat Aimo ja Veli Kangas