TukijoitammeValvoja (oik.)  ja pääratamestari pohdiskelevat rastin 137 tilannetta  

Valvojan lausunto

Vuoden 2012 Suunto-Games suunnistetaan Nuuksion kansallispuiston ylängön metsissä. Maaston kulkukelpoisuus vaihtelee pääosin hyvästä erittäin hyvään. Kilpailukeskus on tutulla Iltarastien pitopaikalla, Swinghillin laskettelurinteen ylätasanteella. Kilpailukeskuksen toiminnot on pesua lukuun ottamatta sijoitettu tiiviisti maalin lähistölle.

Solvallan alueella on menossa isoja rakennusprojekteja, joten kilpailijoiden autojen pysäköinti on ollut pakko sijoittaa Ämmässuon kaatopaikalle. Kuljetus sieltä kilpailukeskukseen tapahtuu linja-autoilla. Huomioikaa myös pitkähköt viitoitusmatkat kilpailukeskuksesta lähtöihin.

Kartta on selkeä, tasalaatuinen ja kuvauksiltaan hyvin paikkansa pitävä. Maasto on suosittua ulkoilu- ja retkeilyaluetta, jossa on liikuttu paljon. Tästä syystä aivan kaikkia pikkupolkuja ei kartalla ole. Alueella on runsaasti kiviä, joita on käytetty myös paljon rastipisteinä. Viimeiset kartan korjaukset on tehty kevään aikana. Kartan suhteen voi siis olla luottavainen.

Nuoret ratamestarit ovat sijoittaneet rastipisteet selkeisiin maastokohteisiin, joihin taitavalla suunnistuksella löytää helposti. Rastipisteiden lähekkäisyydestä johtuen koodien kanssa kannattaa silti olla tarkkana. Lauantain keskimatkan radoilla on tiukkaa rastinottoa - koko ajan tarvitaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Sunnuntain pitkien matkojen radoilla on lyhyiden rastivälien vastapainoksi myös vaativia reitinvalintavälejä.

Lastenratojen ratamestareille kilpailukeskuksen lähialueet ovat antaneet hyvät puitteet turvallisille radoille. Mielestäni lapset voi huoletta lähettää metsään.

Helsingin Suunnistajilla on runsaasti kokemusta isojen kisojen järjestämisestä. Kilpailunjohtaja Olli Turakaisen johdolla on tulossa hyvät ja onnistuneet kilpailut.

Matti Viirto
Rasti-Vihti