Tukijoitamme

Ratamestari hahmottelemassa Suunto-Gamesin kokouksessa lasten ratojen lähtöpolkua urheilukentän vieritse Ratamestari hoitelemassa viime vuoden Suunto-Gamesin erästä suosituinta käyntikohdetta, makkarapistettä

Lasten ratojen
Ratamestarien lausunnot

Lauantai

Lasten radat on laadittu hyvin helppokulkuiseen maastonosaan. Radat on pyritty pitämään sen pituisina, että voimia jää vielä sunnuntaillekin. Vanhimpien sarjojen (13 ja 14) reiteille osuu tosin myös hieman mäkien kiipeämistäkin. 13- ja 14-sarjalaiset saattavat ohittaa ratojensa alkuosassa alueen, jossa on Solvallan urheiluopiston kiipeilytelineitä. Näitä ei ole merkitty karttaan, paikka on merkitty karttaan keltaisella avoimen alueen merkinnällä.

Ratamestarin yllätykseksi lasten ratojen alueelle oli ilmestynyt viimeisen viikon aikana uusia rakennettuja polkuja. Tämä vaikuttaa jonkin verran RR-, TR- ja 12-vuotiaiden ratoihin. Uudet polut on piirretty jälkeen päin käsin kilpailukartoille ja ne ovat myös nähtävillä mallikartalta lähtöpaikalla. 13- ja 14-vuotiaiden kartoille lisäyksiä ei ole tehty.

Hyvä on ehkä myös huomioida että urheiluopiston läheisyydessä liikkuu paljon muitakin ulkoilijoita. Ratojen loppuosassa on runsaasti rasteja melko lähekkäin, joten viimeistään siinä kohtaa on syytä olla tarkkana.

Toivotan iloista suunnistuspäivää kaikille osanottajille,

Minna Ryyppö
lauantain lasten ratamestari

  Sunnuntai

Sunnuntain lasten radat kulkevat lauantaiseen tapaan Solvallan lähimmillä ulkoilualueilla kauniissa kallioisessa maastossa. Ainoastaan pisimmät radat (HD13-14) käyvät Punjonsuon pohjoispuolella.

Rastireitti on pyritty suunnittelemaan niin, että oikomismahdollisuuksia löytyy kaikentasoisille suunnistajille ja välillä useampiakin rastiväliä kohden. Muutamalla rastivälillä rohkeimmille on tarjolla oikomismahdollisuuksia heikon polun symbolilla merkattuja polkuja pitkin. Näitä polkuja on paikoin vaikea havaita.

Suunnistuselämyksiä!

Pekka Lammi
sunnuntain lasten ratamestari