Kilpailuissa noudatetaan SSL:n ja Suunnistavan Uudenmaan sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

Opastus ja paikoitus

Kehä I:ltä käännytään Kivikonlaidan risteyksestä. Opastus alkaa sen jälkeen Kivikonlaita-nimiseltä kadulta.

Pysäköintialueita on kaksi, joista kummastakin on kilpailukeskukseen noin 500 metriä. Pysäköintialueilta on viitoitus kilpailukeskukseen.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus on hyvin tiiviillä alueella liikuntapuistossa, jossa on samaan aikaan runsaasti muutakin toimintaa ja vilkas pyöräilyväylä. Noudattakaa varovaisuutta ja pitäkää pyörätie koko ajan avoimena. Seuratelttojen pystyttämiseen ei ole mahdollisuutta.

Kilpailumaasto

Kilpailu käydään Kivikon liikuntapuistossa, jossa sijaitsee Helsingin korkein luonnollinen mäki. Maastossa on avokallioalueita, hiekkapohjaisia ulkoiluteitä, pikkupolkuja sekä 1. maailmansodan aikaisen linnoitusketjun taisteluasemia ja -hautoja. Maaston kulkukelpoisuus ja näkyvyys on pääosin hyvä. Sateen sattuessa avokallioilla on liukasta, jolloin nastarit ja varovaisuus tulevat tarpeeseen.

Kilpailukartta ja rastinmääritteet

Kilpailukartta on 6-värinen tulostekartta, jonka mittakaava on 1:7500, käyräväli 5 metriä. Kilpailussa käytetään A4- ja A5-kokoisia tulostekarttoja, jotka ovat muovikotelossa. Rastinmääritteet on tulostettu karttaan kaikilla muilla paitsi rastireittiradoilla. Mallikartta on nähtävissä ilmoitustaululla ja vaihtoalueella.

Rastit

Mallirasti on infon läheisyydessä. Rastileimasimet on kiinnitetty siirrettäviin rastipukkitelineisiin mahdollisimman lähelle rastilippua. Rastireitin rastilipuissa ja -leimasimissa on koodi RR1, RR2, RR3 … RR7. Muiden sarjojen rastileimasimissa on karttaan painetuista rastimääritteistä näkyvä numerotunnus (rastin koodi).

TR- ja RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella viitoituksella.

Kilpailumateriaali

Kilpailunumerot ja emit-tarkastusliuskat jaetaan infosta pusseissa seuroittain. Vuokrattavat Emit-kortit saa infosta. Vuokrakorttimaksu 3 euroa maksetaan infoon. Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jääneistä Emit-kortista veloitamme 60 euroa.

Emit-kortin toimivuuden voi tarkistaa mallirastilla. Muista tarkistaa lähtöluettelosta Emit-kortin numero ja ilmoita infoon mahdolliset muutokset.

Kilpailunumerot

Kilpailunumero kiinnitetään kilpailijoiden omilla hakaneuloilla näkyvästi paidan rintamukseen. Kilpailunumerot palautetaan maalissa leimantarkastuksen jälkeen.

Numerot ovat 1. ja 2. osuudella valkopohjaiset ja 3. osuudella keltapohjaiset.

Joukkuenumerointi on tehty aakkosjärjestyksessä. Sarjanumeroinnit

ovat:

A-sarja numerot 1 – 54

B- sarja numerot 61 – 100

C-sarja numerot 111 – 121

Lähtöaikataulu

Kaikkien sarjojen yhteislähtö klo 18.00.

Osuuteen valmistautuminen

Lähtö tapahtuu vaihtoalueen vierestä. Aloittajat nollaavat hyvissä ajoin kilpailukorttinsa ja ryhmittyvät numeronsa osoittaman kilpailukartan lähelle.

Osanottajat ja huoltajat vastaavat siitä, että jokaisella kilpailijalla on oikea Emit-kortti.

Viestin lähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaan.

5 min ennen lähtöhetkeä joukkueet ryhmitetään lähtöpaikoilleen.

1 min ennen lähtöä A- ja B-sarjojen kilpailijat saavat katsoa karttaa.

C-sarjan kilpailijat saavat ottaa karttansa vasta lähtöhetkellä.

 

Toisen ja kolmannen osuuden kilpailijat menevät nollaamaan Emit-korttinsa hyvissä ajoin ennen joukkueensa vaihtoa ja siirtyvät sen jälkeen vaihtoalueelle. Vaihtoalueelle pääsee ensimmäisen osuuden lähdön jälkeen.

Kilpailijoiden neuvonta-alue

Huoltajat voivat tarvittaessa neuvoa osuudelleen lähteviä A-sarjan kilpailijoita K-pisteen läheisyydessä.

Sarjat ja radat

A-sarja

  1. osuus D/H 12TR 1,9 km 6 rastia
  2. osuus D/H 10RR 2,6 km 7 rastia (optimireittiä 2,1 km)
  3. osuus D/H 10RR 2,6 km 7 rastia (optimireittiä 2,1 km)

B-sarja (1- ja 3- osuudella hajontaa)

  1. osuus D/H 14 2,4 km 9 rastia
  2. osuus D/H 12 2,1 km 7 rastia
  3. osuus D/H 14 2,4 km 9 rastia

C-sarja (kaikilla osuuksilla hajontaa)

  1. osuus D/H 16 2,9 km 9 rastia
  2. osuus D/H 16 2,9 km 9 rastia
  3. osuus D/H 16 2,9 km 9 rastia

Matkoihin sisältyy noin 200 metriä viitoitusta.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla.

Vaihtoon ja maaliin tulo

Viimeisten rastien tunnukset ovat 100 ja RR7. Viimeiset rastit sijaitsevat kaikille samassa rastipisteessä. Kaikki kilpailijat voivat leimata millä hyvänsä viimeisen rastin leimasimella.

Viimeiseltä rastilta on viitoitus. Vaihtoon ja maaliin tulevat ohjataan vaihtoon/maaliin tullessa omille kaistoilleen: 1. ja 2. osuuden juoksijat ohjataan vaihtoon vasenta kaistaa myöten ja 3. osuuden juoksijat maaliin oikeaa kaistaa.

Vaihtoon tuleva kilpailija luovuttaa vaihtoleimauksen jälkeen karttansa toimitsijalle ja jatkaa karttatelineelle, josta ottaa oman rintanumeronsa mukaisen kartan. Vaihto tapahtuu ojentamalla kartta lähtevälle suunnistajalle. Lähtevä suunnistaja jatkaa K-pisteen kautta osuudelleen. Saapunut kilpailija siirtyy leimantarkastukseen. Karttatelineestä väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Jos joukkueen kartta on viety, varakartan saa vaihdon toimitsijalta.

Maaliin tulevat kilpailijat suorittavat maalileimauksen maalilinjan jälkeen, antavat kartan toimitsijalle ja siirtyvät leimantarkastukseen. Joukkueen sijoitus määräytyy maalilinjan ylitysjärjestyksestä.

Älä ohita kanssakilpailijaa enää maalilinjan jälkeen!

Maali suljetaan viimeistään kello 20.30.

Vaihdon malliesitys

Ennen viestin alkua (n. klo 17.45) esitetään vaihdon mallisuoritus.

Yhteislähtö

Tarvittaessa, kun suuri osa joukkueista on maalissa, lähetetään vielä lähtöään odottavat kilpailijat matkaan yhteislähdöllä. Kuuluttaja antaa tarkemmat ohjeet.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet tulevat vaihtoon/maaliin ja ilmoittavat Emit-tarkastuksessa keskeyttämisestään. Kesken kilpailun hylätyt joukkueet saavat juosta loppuun.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä kisan aikana kilpailukeskuksen tulostaululla ja online-tulokset kilpailun sivulla.

RR- ja TR-sarjan kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan virheellistä leimauksesta kultakin rastilta.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

Palkinnot

Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan mitalein.

Palkintojenjako tapahtuu mahdollisimman pian tulosten selvittyä. Palkintojenjaon ajankohdasta ilmoitetaan kuulutuksella.

Karttojen palautus

Karttojen palautuksesta ilmoitetaan kuulutuksella.

Peseytyminen ja pukeutuminen

Peseytymismahdollisuutta ei ole. Pukeutuminen maasto-oloissa.

WC

WC:t ovat Kivikon hiihtohallissa noin 400 metrin päässä kilpailukeskuksesta. Suunnistuskengät on ehdottomasti jätettävä rakennuksen ulkopuolelle.

Seikkailupuisto ja kahvio

Kahvio on seikkailupuisto HopLopissa hiihtohallissa. Seikkailupuistossa ja kahviossa on erikoistarjous osanottajille, huoltajille ja perheenjäsenille. Alennukseen oikeuttavan lipun saa infosta.

Päätoimihenkilöt

Ratamestari Kimmo Liljeström

Kilpailunjohtaja Jorma Erkkilä

Valvoja Eero Leppäkorpi, Leppävaaran Sisu

Tulospalvelu ResultSalo

Lähtö, vaihto ja maali Timo Ikola