Kysymykset:

Kysyttävää SM-sprintistä 2017

13.8.2017
Saako 11-vuotias osallistua SM-sprinttiin?

Tämäntyyppistä asiaa selviteltiin 10 vuotta sitten, mutta silloin oli kyse AM-sprintistä. Kilpailusääntöjen kohta 19.27 sanoo asian kuitenkin selvästi SM-kilpailun [..] osanottajan tulee kilpailuvuonna täyttää vähintään 14 vuotta. Tämä ei koske pitkää, erikoispitkää ja yötä, joissa ikäraja on 15 vuotta.

PS. Sen verran on kuitenkin edistystä tapahtunut, että 10 vuotta sitten piti täyttää 15 vuotta, nyt riittää 14 vuotta. Toivottavasti 10 vuoden kuluttua ikäraja nimenomaan sprintin osalta on laskenut 12 vuoteen, mutta Sinun osaltasi asia varmasti korjautuu jo nopeammin...

12.8.2017
Asun 500 metrin päässä kilpailualueelta, voinko osallistua SM-sprinttiin?

Tärkeä kysymys, koska asia on paljon laajempi kuin pelkkä asuminen kilpailualueella. Monet muutkin asiat vaikuttavat siihen. Kilpailusäännöistä saa jo apua, mutta silti jää leveä harmaa vyöhyke, jossa jokainen joutuu itse asiaa tuumimaan. Katso tästä jotain ohjeita, jotka varmasti auttavat Sinua tekemään oikean päätöksen.

11.8.2017
Katselin kisaohjeita, mutta en löytänyt tietoa ruokailumahdollisuudesta ja sisätiloista karsinnan jälkeen.

Kisakeskuksessa on ravintola ja kahvila. Tarjolla on kaksi ruokalajia. Ruokatoimituksesta vastaa Ravintola Factory.

Sisätilojen varaaminen - niin lähtökynnyksellä kuin karsinnan jälkeen - on riippuvainen säätilasta. Lähtökohtaisesti sisätilaa ei ole, mutta harkitaan tilanteen mukaan. Lähin varma katoksellinen tila on Kauppakeskus Kaaressa 10 min kävelymatkan päässä.

9.8.2017
Saavatko seuran nuoret suunnistajat osallistua SM-sprinttiin. Sehän on periaatteessa mahdollista.

Kysymys ei ole aivan yksinkertainen - siinä ovat vastakkain toisaalta kilpailujen järjestämisen onnistuminen, mutta toisaalta myös toinen tärkeä asia - nuoren suunnistajan kokemusten kartuttaminen. Vaikea kysymys, mutta seura on löytänyt siihen ratkaisun, jolla molemmat tavoitteet saavutetaan. Lue lisää.

20.7.2017
Minkä takia - mitkä tulevat kisat - Lauttasaari ja Jätkäsaari ovat vuoden loppuun kiellettyjä harjoitusalueita, kun, kuten kaikki tietävät, SM-sprinttiä siellä ei ainakaan ole ?

HS on ajatellut järjestää näillä alueilla kansallisia sprinttikisoja tai vastaavia ensi vuonna. Tällä tavalla kilpailijat pääsevät maastoon, jossa ei ole koskaan aiemmin sprinttisuunnistettu.

8.5.2017
Entä koska kisat päättyvät ja juostaanko B-finaali ennen A-finaalia kuten Vaasassa vai yhtä aikaa kuten Hollolassa? Olisi nimittäin kiire junalle ja kotiin.

Yhä vaan aikataulua rustataan, mutta malta, enää se on vahvistamista vailla.

Sen verran kuitenkin voidaan raottaa verhoa, että Vaasan ja Epilan kisojen tapainen se on - palkintojenjaon jälkimmäinen osa alkaa 16.45. Lisäksi B-finaali juostaan ennen A-finaaleja - olemmepa harkinneet B-finaaleille niinkin rohkeaa ratkaisua kuin vapaat lähtöajat - tietysti vähintään puolen minuutin välein. Silloin ainakin B-finalistit pääsisivät halutessaan ajoissa kotiin. Mutta saapas nähdä, taipuvatko viskaalit näinkin ennakkoluulottomaan ajatukseen.

9.4.2017
HS-järjestää 4.5.2017 Sprintticupin kevään viimeisen osakilpailun Laakson ratsastusstadionilla. Onko varma, ettei sen rata mene SM-kisojen harjoittelukieltoalueelle. Kielto on nimittäin voimassa 17.9.2017 saakka.

Joo, kaipa se menee samalla tavalla kuin viime kerralla Kalasatamassa ja Ruoholahdessa, harjoittelukielto puretaan muutama päivä ennen tapahtumaa. Tai sitten harjoitus juostaan Nordenskiöldinkadun eteläpuolella tai Länsi-Pasilassa - molempiin mahtuu ihan hyvät radat.

8.4.2017 ja 13.5.2017
Koska kisat alkavat? Mietin, tulenko junalla aamulla vai onko pakko yöpyä jossain.

Asiaa ei ole vielä päätetty, mutta eiköhän se huhtikuun aikana selviä, viimeistään samalla kun kilpailukutsu julkaistaan. Oheinen kuva, jossa on viime vuosien SM-sprinttien aikataulut, antaa varmasti vinkkejä. *** Kuvaa päivitetty 13.5.2017 ***

SM-sprinttien aikataulut 2011-2017

8.4.2017
Onko muksulaa? Isoäidit on varattava ajoissa :)

Eiköhän tuo ole. Odota kilpailukutsua, siellä se kerrotaan.

13.5.2017
Muksula on. Alle yksivuotiaista ilmoitettava etukäteen. Toivotaan että muistakin muksulaan tulevista lapsista kerrottaisiin etukäteen. Muksula on avoinna karsinnan ja loppukilpailujen ajan.

6.4.2017
Onko SM-sprintin aattona mallisuunnistusta kuten oli Vaasassa. Se oli hyvä verryttely seuraavan päivän kisaa varten.

Eipä ole ollut puhetta kumpaankaan suuntaan. Vaasan Suunnistajat oli järjestänyt harjoittelumahdollisuuden Palosaareen. Ratoja oli kaksi ja rastit oli merkitty kuitunauhalla. Karttoja myytiin klo 17-19. Aikaa ei otettu.

31.5.2017
Harjoittelumahdollisuutta ei järjestetä. Sille ei taida olla samanlaista tarvetta kuin Vaasassa, koska edellisenä päivänä juostaan SM-viestit, joihin varsin moni sprinttiin tuleva suunnistaja osallistuu.

31.3.2017
Ajattelin varata SM-sprinttiä varten majoituksen Hotelli Haagasta. Kai se on mahdollista? Sieltä pääsee polkupyörällä näppärästi joka suuntaan.

Voit majoittua Hotelli Haagaan. Mutta muista kaksi tärkeää asiaa:

Jos SM-kisat juostaan Pohjois-Haagassa tai Etelä-Haagassa, et saa lähteä liikkeelle Haagan suuntaan (länteen) vaan Sinun on mentävä iltalenkille (itään) Nurmijärventien sillan yli Keskuspuistoon.

Ja toinen asia, joka Sinun on muistettava riippumatta siitä, missä kisat pidetään: noudata tarkkaan kisasivuilla julkaistavia ohjeita kilpailukeskukseen saapumisesta. Ohjeet kertovat Sinulle, mitä reittiä myöten voit pyöräillä kilpailukeskukseen.

26.2.2017
Vainion veljekset järjestävät iltasprintit Kaapelipuistossa 22.3. Alue on SM-sprintin valossa harjoittelukiellossa. Voiko mennä veljesten iltasprinttiin?

12.3.2017
Voit mennä. Osallistuminen Vainion veljesten (HNC) iltasprinttiin Kaapelipuistossa ei estä osallistumista SM-sprinttiin. SM-sprinttiä ei järjestetä Ruoholahden-Jätkäsaaren-Länsisataman alueella.