Kilpailukutsu

Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu R1 ja R2 Helsingissä sunnuntaina 17.9.2017. Maailmanrankikilpailu (World Ranking Event).

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä, suunnistuksen SM-kilpailujen ohjeita 2017 (luku 6) ja WRE-sääntöjä.

Mahdolliset kilpailualueet ovat harjoitus- ja kilpailukiellossa. Ne ovat nähtävissä kisasivuilla ja karttarekisteri.fi –sivustolla. Suunnistusharjoittelu ja kaikenlainen kartan kanssa liikkuminen on näillä alueilla kielletty. Muu liikkuminen on sallittua.

Kilpailualue julkistetaan Suunnistajan numerossa 8 (ilmestymispäivä 4.8.2017) ja samaan aikaan kisasivuilla. SM-kilpailuihin osallistuvilta suunnistajilta liikkuminen kilpailualueella on kielletty 3.9.2017 alkaen seuraavin poikkeuksin:

  1. kilpailualueen läpi saa ajaa pääkatuja (Turunväylä, Kehä I, Kaupintie, Hakamäentie, Ramsaynranta) myöten,
  2. kilpailualueen läpi kulkevia joukkoliikennelinjoja (bussit, junat) saa käyttää, mutta joukkoliikenneajoneuvosta ei saa poistua kilpailualueella olevilla pysäkeillä ja asemilla.
Pääkadut ja joukkoliikennelinjat täsmennetään kilpailualueen julkistamisen yhteydessä.

Sarjat: H21, H20, H18, H17, H16, H15, H14, D21, D20, D18, D17, D16, D15, D14, H35-H85, D35-D85.

Sarjojen ohjeajat loppukilpailussa 12–15 minuuttia. Karsinnassa ohjeaika voi olla 10–12 minuuttia.

Osanottomaksut kaikissa sarjoissa 33,80 euroa.

Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta viimeistään 7.9.2017. Ei jälki-ilmoittautumisia.

Sarjat H21 ja D21: kaikilla maailmanrankikilpailuun (WRE) ilmoittautuvilla on oltava Kansainvälisen Suunnistusliiton (IOF) myöntämä tunnus. Suunnistusliiton sivuilla on ohjeet tunnuksen hankkimisesta, tarkistamisesta ja tallettamisesta IRMAAN tai suoraan täältä.

Suomalaiset kilpailijat ja suomalaista seuraa edustavat ulkomaalaiset kilpailijat ilmoittautuvat WRE-kilpailuun vain IRMAn kautta (eivät Eventorin kautta). Ulkomaalaiset, jotka eivät edusta suomalaista seuraa, voivat ilmoittautua WRE-kilpailuun Eventorin kautta.

Opastus kilpailukeskukseen kerrotaan kilpailualueen julkistamisen yhteydessä. Varatuilla pysäköintialueilla on rajoitetusti tilaa, joten vahvasti suositellaan joukkoliikenteen sekä lähietäisyyksillä polkupyörän käyttöä. Keskeisimmiltä joukkoliikenteen pysäkeiltä ja asemalta on matkaa kilpailukeskukseen 100-500 m. Pysäköinnistä on matkaa noin 1,5 km.

Erityisesti kannattaa huomata mahdollisuus liityntäliikenteen käyttöön - pysäköinti Rantaradan/Martinlaakson radan varren liityntäpysäköintialueille ja loppumatka junalla. Joukkoliikenteen ja liityntäliikenteen tarjoamista mahdollisuuksista tulee kisasivuille myöhemmin lisää tietoa.

Lähtöajat julkaistaan kisasivuilla viimeistään ke 13.9.2017. Karsinnan lähtöluettelot muodostuvat sarjoissa H/D21 sprintin 8.9.2017 maailmanrankin ja Suomen 6.9.2017 sprinttirankin ja muissa sarjoissa Suomen 6.9.2017 sprinttirankin mukaisesti suunnistuksen SM-kilpailujen ohjeissa 2017 (luku 6) esitetyllä tavalla.

KARSINTA
Ensimmäinen lähtö klo 9.30. Kaikissa sarjoissa on lähtökynnys, joka sulkeutuu klo 9.30. Lähtökynnykselle on matkaa kilpailukeskuksesta 800 metriä. Kaikissa sarjoissa on lähtökynnyksen yhteydessä oleva esilähtö, josta kilpailija pääsee siirtymään varsinaiselle lähtöpaikalle 20 minuuttia ennen lähtöaikaansa. Esilähdöstä varsinaiseen lähtöön on 1200 metriä.

LOPPUKILPAILU
Loppukilpailujen aikataulu, lähtökynnys ja etäisyys lähtöön ilmoitetaan myöhemmin, viimeistään kilpailuohjeessa.

Palkintojenjako kahdessa jaksossa. Jälkimmäinen jakso alkaa klo 16.45. Palkinnot jaetaan rinnakkaisissa naisten ja miesten sarjoissa yhtä aikaa.

Kartta: sprinttisuunnistuskartat, 1:4000, muovisuojuksessa.

Emitleimaus: emitnumero on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Jos emitnumeroa ei ilmoiteta, varaamme lainakortin, vuokra 5 euroa. Palauttamattoman lainakortin veloitus 70 euroa.

Asusteet: piikkarit ja nastarit kielletty.

Kilpailunumeroita käytetään kaikissa sarjoissa. A-loppukilpailussa uudet numerot. Omat hakaneulat.

Ei peseytymismahdollisuutta.

Ravintola ja kahvila kilpailukeskuksessa.

Muksula: kilpailukeskuksessa. Alle yksivuotiaista ilmoitettava etukäteen tiedottajalle.

Kuntosuunnistuksen lähdöt klo 13.30-14.30, karttamaksu 10 euroa. Alle 19-vuotiaat 3 euroa.

Toimihenkilöt: kilpailunjohtaja Pekka Väisänen, ratamestariryhmän johtaja Henrik Tala, tekninen asiantuntija Hannu Pyy, Angelniemen Ankkuri, ratavalvoja Pekka Vuorinen, OK Trian, WRE-yhteyshenkilö Pauliina Lankinen, tiedottaja Kari Sane .

Tervetuloa Suomen suurimpaan sprinttisuunnistustapahtumaan
Helsingin Suunnistajat